ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Π. Κανάρη: Άλματα επιστήμης για λευχαιμία, καρδιοπάθειες

11 Οκτωβρίου 2023, 10:51

images

Οι καρδιοπάθειες και η λευχαιμία αποτελούν σημαντικούς τομείς της υγείας όπου η επιστήμη έχει κάνει άλματα και συνεχίζει αυτή την πορεία, ανέφερε χθες η Υπ. Υγείας, Πόπη Κανάρη.

Μιλώντας στο πλαίσιο της  παρουσίασης του νέου βιβλίου του συγγραφέα Κωστή Αλαβάνου από το οποίο μέρος  των εσόδων από τη πώλησή του θα παραχωρηθούν στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, επεσήμανε ότι το Ίδρυμα τα τελευταία 5 χρόνια δημιούργησε ειδικό Διαγνωστικό και Ερευνητικό  Κέντρο Παιδικού Καρκίνου προσφέροντας πέραν του 85% επιτυχίες ίασης σε παιδιά με λευχαιμία  αλλά και νόημα ζωής στους γονείς τους.

«Η δημιουργική αυτή πορεία με την ανεκτίμητη συνεισφορά των εθελοντών δοτών, των μέγα χορηγών και συμμάχων και συνοδοιπόρων, δεν μας επιτρέπει να σταματήσουμε ούτε στιγμή. Σ΄’ αυτούς τους συνοδοιπόρους με το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος εντάσσεται και ο κύριος Αλαβάνος», πρόσθεσε.

Τόνισε ότι η Επιστημονική και ανθρωπιστική προσφορά του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος ξεπέρασε τα σύνορα της μικρής μας πατρίδας αφού η Κυπριακή Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών με πέραν των 200 χιλιάδων εθελοντών δοτών, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων είναι το πρώτο αρχείο σε αναλογία πληθυσμού ανά τον κόσμο.

Αποτελεί, πρόσθεσε, τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας αφού η μικρή μας πατρίδα συνέδεσε μέσω της δωρεάς μοσχευμάτων 700 ασθενείς με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες από 34 διαφορετικές χώρες δίνοντας χαμόγελο σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Η κ. Κανάρη δήλωσε ευλογημένη αλλά και περήφανη που διετέλεσε πρόεδρος επί σειρά ετών στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα αλλά και εθελόντρια για 23 χρόνια.

O λόγος που η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της, όπως η ίδια η Υπουργός εξήγησε, είναι τα θέματα της καρδιοπάθειας και της λευχαιμίας τα οποία αγγίζει έμμεσα ο συγγραφέας στο βιβλίο του «Ο Καθηγητής και ο Χαρτοπαίχτης».

Σχετικά Άρθρα