ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΟΣΑΚ: Λύπη για απουσία εκπροσώπου παιδιών με εγκεφαλική παράλυση από συνεδρία ΟΑΥ

20 Απριλίου 2022, 13:48

images

Τη λύπη της εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) για την απουσία εκπροσώπου παιδιών με εγκεφαλική παράλυση από συνεδρία μεταξύ ΟΑΥ, ΟΣΑΚ και μελών της επιστημονικής επιτροπής των οργανωμένων ασθενών, κατά την οποία συζητήθηκε η παροχή φυσιοθεραπειών μέσω του ΓεΣΥ.

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την παροχή φυσιοθεραπείας σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι το πλαίσιο της διαβούλευσης για τον αριθμό των θεραπειών που προσφέρονται σε χρόνιους ασθενείς μέσω του ΓεΣΥ, όρισε εκπροσώπους από τις αρμόδιες οργανώσεις μέλη. Τονίζει, δε, ότι «η εκπρόσωπος στην υποεπιτροπή για παιδιά με νευρολογικές παθήσεις προέρχεται από την οργάνωση η οποία αντιπροσωπεύει τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση».

Παρ’ όλ’ αυτά, στη ίδια ανακοίνωση η Ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι, όπως αναφέρει, κατά τη συνεδρία μεταξύ ΟΑΥ, ΟΣΑΚ και μελών της επιστημονικής επιτροπής των οργανωμένων ασθενών στις 15 Απριλίου 2022, όπου έγινε μια τετράωρη  συζήτηση για το θέμα, παρατηρήθηκε η απουσία της εκπροσώπου μέλους οργάνωσης της ΟΣΑΚ, η οποία εκπροσωπεί παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. «Οποιαδήποτε δημοσιεύματα παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα είναι  παραπλανητικά και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των οργανωμένων ασθενών», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΟΣΑΚ.

Η ΟΣΑΚ αναφέρει ακόμα ότι σήμερα ο ελάχιστος αριθμός θεραπειών έχει αυξηθεί, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για ατομικά αιτήματα για παροχή περισσότερων θεραπειών ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του κάθε ατόμου. Καταλήγει, δε, ότι «θα συνεχίσει την υπεύθυνη δράση της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών, πάντα σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού».

Σχετικά Άρθρα