ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

OAY: Παραπλανητικά και κακόβουλα μηνύματα

21 Νοεμβρίου 2023, 11:06

images

Για απάτη μέσω παραπλανητικών και κακόβουλων μηνυμάτων (sms) σε κινητά τηλέφωνα, ενημερώνει τους Δικαιούχους του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ), ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι, χρησιμοποιώντας το όνομα GHS/ΓεΣΥ/GESY και το επίσημο λογότυπο του ΓεΣΥ, ενημερώνουν τον παραλήπτη ότι πρέπει να ακολουθήσει σχετικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) για επικαιροποίηση του αρχείου/φακέλου υγείας του.

Στη συνέχεια, όταν ο παραλήπτης επιλέξει τον σύνδεσμο, καλείται να εισαγάγει προσωπικά του δεδομένα όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, πόλη, αριθμό τηλεφώνου και στη συνέχεια καλείται να πληρώσει συγκεκριμένο τέλος, επιλέγοντας μέθοδο πληρωμής και στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας.

Ό Οργανισμός καλεί τους δικαιούχους του Συστήματος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ακολουθούν σχετικούς ηλεκτρονικούς συνδέσμους ή/και να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πληρωμή, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος υποκλοπής των στοιχείων τους.

Περαιτέρω, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι δεν ζητά ποτέ στοιχεία ή πληρωμές μέσω γραπτών μηνυμάτων και καλεί το κοινό να αγνοεί τέτοιου είδους μηνύματα.

Δείγμα κακόβουλου μηνύματος

Δείγμα τελικής οθόνης σε περίπτωση που παραλήπτης πατήσει τον σύνδεσμο


Σχετικά Άρθρα