ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο Σταύρος Μιχαήλ νέος πρόεδρος του ΟΑΥ

04 Οκτωβρίου 2022, 07:15

images

Ο Σταύρος Μιχαήλ αναμένεται να είναι ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Σχετική πρόταση για διορισμό του Στ. Μιχαήλ στην προεδρία του ΟΑΥ θα καταθέσει στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, Υπουργός Υγείας, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν από λίγο η StockWatch μαζί του, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο Στ. Μιχαήλ υπηρετούσε μέχρι πολύ πρόσφατα ως Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών.

Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής του Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Οικονομικών σε εξαιρετικά δύσκολες περιόδους.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων και καταξιωμένος ως δημόσιος λειτουργός, ο Σταύρος Μιχαήλ κατέχει πτυχίο στα οικονομικά από τη Νομική Σχολή (Τμήμα Οικονομικών) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει ειδικευτεί στα δημόσια οικονομικά, όταν το 1988 με υποτροφία του Fulbright, μετέβηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και παρακολούθησε σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων.

Το 1994, με υποτροφία της κυβέρνησης, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο «Public Sector Management» (MPSM), στο Cyprus International Institute of Management (C.I.I.M).

Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της οργανικής δομής του ΥΠΟΙΚ.

Το 2001, διορίστηκε Διευθυντής του Προϋπολογισμού και δημοσιονομικού ελέγχου στο ΥΠΟΙΚ, θέση που κατείχε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018.

Από το 2000, εκτελούσε ταυτόχρονα και χρέη διευθυντή του κρατικού λαχείου, ενώ από το 2005, είναι εκλεγμένος εσωτερικός ελεγκτής στην ΕΕ (European Lotteries Association).

Το Δεκέμβριο του 2018, διορίστηκε ΓΔ στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, από το οποίο αφυπηρέτησε αρχές του τρέχοντος έτους.

Του Λεύκου Χρίστου 

Σχετικά Άρθρα