ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μπάιντεν: Τραγικό λάθος η ακύρωση δικαιώματος στην άμβλωση

24 Ιουνίου 2022, 20:42

images

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι η απόφαση  του Ανώτατου Δικαστηρίου που ακυρώνει το δικαίωμα στην άμβλωση είναι  ένα «τραγικό λάθος» και το αποτέλεσμα «εξτρεμιστικής ιδεολογίας».

«Η  υγεία και η ζωή των γυναικών αυτής της χώρας βρίσκονται τώρα σε  κίνδυνο», δηλώνει ο Δημοκρατικός Πρόεδρος σε ομιλία του στον απόηχο της  ιστορικής δικαστικής απόφασης, εκφράζοντας λύπη γι' αυτή τη «θλιβερή  ημέρα» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελούν εξαίρεση παγκοσμίως.

Ο  Μπάιντεν απηύθυνε έκκληση να συνεχιστεί ειρηνικά ο αγώνας και να  προασπιστεί το δικαίωμα στην άμβλωση και όλες τις άλλες «προσωπικές   ελευθερίες» καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές που  προαναγγέλλονται δύσκολες για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Η  Γαλλίδα Υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε ότι η απόφαση του  Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο του 1973  για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση αποτελεί μια μεγάλη  οπισθοδρόμηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Σάστισμα:  η ανατροπή από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σχετικά με το δικαίωμα  στην άμβλωση σηματοδοτεί μια σημαντική οπισθοδρόμηση για τα θεμελιώδη  δικαιώματα. Η Γαλλία θα συνεχίσει να είναι έτοιμη να τα υπερασπιστεί»,  έγραψε η Κολονά με ανάρτηση στο Twitter.

Την απόφαση χαιρέτισε το Βατικανό. 

Η  Ποντιφική Ακαδημία για τη Ζωή επαίνεσε την απόφαση του Ανώτατου  Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις, λέγοντας ότι αυτή «θέτει  προκλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο» για ζητήματα ζωής.

Ο  οργανισμός αυτός του Βατικανού υπογράμμισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι  η υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να περιορίζεται σε ατομικά  δικαιώματα, επειδή η ζωή είναι ένα ένα θέμα «ευρείας κοινωνικής  σημασίας».


Σχετικά Άρθρα