ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μνημόνιο συνεργασίας Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου - KES College

27 Ιουλίου 2023, 09:37

images

Το KES College, μέσω του Προγράμματος Σπουδών «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου» και το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο προχώρησαν την Τρίτη στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, επισφραγίζοντας τη μακροχρόνια συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια. Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στις εγκαταστάσεις του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο φορέων η γραπτή συμφωνία προσβλέπει, μεταξύ άλλων, στην πραγματοποίηση θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης των φοιτητών του KES College στις υποδομές του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης κοινών δράσεων ως επίσης και ανάπτυξη κοινών ερευνητικών έργων.

Εκ μέρους του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Ιατρικός Διευθυντής, Καθηγητής Δρ. Νίκος Ζαμπόγλου και εκ μέρους του KES College, ο Πέτρος Στυλιανού, Γενικός Διευθυντής του. 

'Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση , "το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο αποτελεί ένα υπερσύγχρονο θεραπευτικό κέντρο, κατηγορίας πολυκλινικής, με προσφερόμενες υπηρεσίες στις ειδικότητες της Ακτινοδιαγνωστικής, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας και Πυρηνικής Ιατρικής".

Στο κέντρο εργοδοτείται άρτια εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό παρέχοντας ιατρικές και ακαδημαϊκές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα αποτελεί Κέντρο Αριστείας.

To Πρόγραμμα Σπουδών «Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου» (Δίπλωμα, 2 έτη) του KES College είναι Αξιολογημένο - Πιστοποιημένο από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και αποτελεί το μοναδικό στο είδος του Πρόγραμμα Σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παγκυπρίως.

Το Πρόγραμμα προσφέρει την απόλυτη εξειδίκευση για τη στελέχωση Τμημάτων Ανασύστασης και Διάλυσης Χημειοθεραπευτικών Φαρμάκων, τα οποία εντοπίζονται στα Ογκολογικά Νοσοκομεία.

Σχετικά Άρθρα