ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μακρινό σενάριο η οικονομική αυτονομία ΟΚΥπΥ

25 Νοεμβρίου 2022, 06:00

images

Ενδέχεται να μην επιτύχει οικονομική αυτονομία ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) μέχρι τον Ιούνιο του 2024, σύμφωνα με σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω χαμηλής αύξησης εσόδων.

Όπως αναφέρεται, ο ΟΚΥπΥ, δηλαδή οι δημόσιοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, ενδέχεται να μην επιτύχουν οικονομική αυτονομία έως τον Ιούνιο του 2024, όπως ορίζει ο νόμος, και έτσι μπορεί να χρειαστεί περισσότερη υποστήριξη από ό,τι εκτιμάται σήμερα από τις αρχές, λόγω της χαμηλότερης από της προβλεπόμενης αύξησης των εσόδων που οφείλεται στην ανταγωνιστική πίεση των ιδιωτικών παρόχων υγειονομικής περίθαλψης.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ο κίνδυνος υψηλότερων δαπανών ή χαμηλότερων εσόδων από τον προϋπολογισμό για υπηρεσίες υγείας στο πλαίσιο του συστήματος υγείας.

Σχετικά με το παραπάνω, αυτός ο κίνδυνος αυτός μετριάζεται σε κάποιο βαθμό από τα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για τον έλεγχο των δαπανών και από τον παγκόσμιο δημοσιονομικό μηχανισμό, ο οποίος στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι δαπάνες σωρευτικά δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα έσοδα.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα