ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Λ. Φουρλάς: Ικανοποίηση για ανταπόκριση στις ανάγκες Μακάρειου Νοσοκομείου

04 Ιουλίου 2023, 11:34

images

Ικανοποίηση για την άμεση ανταπόκριση της υπουργού υγείας, Πόπης Κανάρη, στο πάγιο αίτημα για άμεση στελέχωση κοινωνικού λειτουργού και παιδοψυχολόγου στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, εκφράζει ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Φουρλάς αναφέρει ότι εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Υγείας για την άμεση ανταπόκριση, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι δίπλα της στις όποιες προσπάθειες ενίσχυσης και βελτίωσης των συνθηκών στην Παιδοογκολογική Μονάδα.

Όπως δήλωσε, «ήταν ένα πάγιο αίτημα το οποίο ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά τον θάνατο του μικρού μας Νεκτάριου, η οικογένεια του οποίου εγκρίθηκε για αναπηρικό καρεκλάκι την ημέρα που ‘έφυγε’ για την γειτονιά των αγγέλων».

Η κ. Κανάρη ανακοίνωσε χθες κατά την επίσκεψη της στο Παιδοογκολογικό Τμήμα ότι ήδη μέσα από διαβουλεύσεις με τον ΟΚΥπΥ έχει εξασφαλιστεί ψυχολόγος ο οποίος αναμένεται να ανταποκριθεί αυτή την εβδομάδα σε αιτήματα που χρονίζουν από το συγκεκριμένο Τμήμα.

Πρόσθεσε ότι «για τον κοινωνικό λειτουργό έχω μιλήσει με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας και σίγουρα αυτές τις ημέρες θα στελεχωθεί το Τμήμα και με κοινωνικό λειτουργό».

Εκκρεμεί η στελέχωση γιατρών και νοσηλευτών

Η κ. Κανάρη δήλωσε ότι διαφάνηκε η ανάγκη στελέχωσης του Τμήματος και από γιατρούς και νοσηλευτές.

Για το θέμα αυτό, είπε ότι «εκκρεμεί μία απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, την οποία θα προωθήσουμε, και με την δική μου παρέμβαση να στελεχωθεί το Τμήμα με δύο ιατρούς  και τρεις νοσηλευτές, που όπως μας είπαν αυτές είναι οι ανάγκες.

Συμπλήρωσε ότι «θα προσπαθήσουμε να εξευρεθούν και οι νοσηλευτές έχοντας υπόψη τον μικρό αριθμό που υπάρχουν διαθέσιμοι, αλλά θα προσπαθήσουμε άμεσα να ανταποκριθούμε και σε αυτό το αίτημα».

Ο.Σ.



Σχετικά Άρθρα