ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στελέχωση Παιδοογκολογικού Τμήματος Μακάρειου με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό

03 Ιουλίου 2023, 15:22

images

Τη στελέχωση του Παιδογκολογικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη, τονίζοντας ότι εκκρεμεί η στελέχωση και αναβάθμιση υποδομών στο Τμήμα.

Η κ. Κανάρη πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Παιδογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, η οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις της είχε στόχο να δώσει το υπουργείο υγείας και η πολιτεία τη στήριξη στο μεγαλεπίβολο έργο που διαδραματίζουν και οι γιατροί και οι νοσηλευτές στον τομέα της ογκολογίας.

Όπως ανέφερε, η συνάντηση είχε επίσης στόχο στο να ακούσει τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα, για το οποίο όπως σημείωσε «νιώθουμε περήφανοι ότι υπάρχει και εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία χρήζουν αμέριστης συμπαράστασης, περίθαλψης από τους εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές και όλους τους επαγγελματίες υγείας που στηρίζουν αυτό το Τμήμα».

Η κ. Κανάρη πρόσθεσε ότι η σημερινή της παρουσία σηματοδοτεί την ανταπόκρισή της στο διαχρονικό αίτημα του Τμήματος για να στελεχωθεί με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

«Ήδη ανακοίνωσα στους γιατρούς και νοσηλευτές ότι το υπουργείο υγείας θα στηρίξει άμεσα την ανάγκη για ψυχολόγο. Έχω ήδη μέσα από διαβουλεύσεις με τον ΟΚΥπΥ εξασφαλίσει ψυχολόγο τον οποίο αναμένουμε να ανταποκριθεί αυτή την εβδομάδα σε αιτήματα που χρονίζουν από το συγκεκριμένο Τμήμα», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «για τον κοινωνικό λειτουργό έχω μιλήσει σήμερα το πρωί με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας και σίγουρα αυτές τις ημέρες θα στελεχωθεί το Τμήμα και με κοινωνικό λειτουργό».

Η υπουργός υπογράμμισε, επίσης, τη σημαντική στήριξη των εθελοντικών ομάδων προς το Παιδογκολογικό Τμήμα, ευχαριστώντας τους εθελοντές για τη διαχρονική τους στήριξη, η οποία έχει μεγάλη σημασία για τις οικογένειες των παιδιών και για τα ίδια τα παιδιά.

Εκκρεμεί η στελέχωση γιατρών και νοσηλευτών

Η κ. Κανάρη δήλωσε ότι μέσα από τον διάλογο διαφάνηκε η ανάγκη στελέχωσης και από γιατρούς και νοσηλευτές.

Για το θέμα αυτό, είπε ότι «εκκρεμεί μία απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, την οποία θα προωθήσουμε, και με την δική μου παρέμβαση να στελεχωθεί το Τμήμα με δύο ιατρούς  και τρεις νοσηλευτές, που όπως μας είπαν αυτές είναι οι ανάγκες.

Συμπλήρωσε ότι «θα προσπαθήσουμε να εξευρεθούν και οι νοσηλευτές έχοντας υπόψη τον μικρό αριθμό που υπάρχουν διαθέσιμοι, αλλά θα προσπαθήσουμε άμεσα να ανταποκριθούμε και σε αυτό το αίτημα».

«Χαίρομαι που ήρθα σήμερα και είχα μία τέτοια συνάντηση με τους γιατρούς και νοσηλευτές. Νιώθω ότι αυτή η συνάντηση έδωσε και το έναυσμα για μια πιο στενή συνεργασία και σε άλλα θέματα που αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν», είπε.

Αναβάθμιση χώρου Παιδογκολογικού Τμήματος

Η κ. Κανάρη επεσήμανε ότι το Παιδογκολογικό Τμήμα χρειάζεται εξολοκλήρου αναβάθμιση, προσθέτοντας ότι οι χώροι και οι παιδότοποι είναι περιορισμένοι.

«Κανονικά θα πρέπει να δούμε την περίπτωση μίας νέας Μονάδας, ένα καινούργιο Τμήμα, μέσα στο πλαίσιο της αναβάθμισης ολόκληρου του νοσοκομείου», δήλωσε.

Όπως εξήγησε, «είναι κάτι που θα πρέπει να δούμε γιατί αυτό το Τμήμα δεν έχει ενταχθεί μέσα στα Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που προωθεί ο ΟΚΥπΥ, αλλά θα το δούμε ως ένα ξεχωριστό κομμάτι και με το υπουργείο και με τον ΟΚΥΠΥ, πώς μπορούμε να αναβαθμίσουμε όχι μόνο σε θέματα στελέχωσης, αλλά γενικότερα και της κατασκευής και των χώρων για να ανταποκριθούμε στις δικές μας απαιτήσεις και τις απαιτήσεις των ασθενών που πρέπει να έχουν τη συμπαράσταση μας».

Της Ουρανίας Στυλιανού




Σχετικά Άρθρα