ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κυριακίδου: Τα δικαιώματα γυναικών απειλούνται παγκόσμια

23 Νοεμβρίου 2023, 16:06

images

Τα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών απειλούνται σε όλον τον κόσμο, και η ΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται ακατάπαυστα για τη στήριξη των δικαιωμάτων τους αλλά και τη βελτίωση της πρόσβασής τους σε υπηρεσίες υγείας, αναφέρει η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου σε γραπτό μήνυμά της με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου).

«Η φετινή Παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών μας βρίσκει σε μια ανησυχητική συγκυρία, όπου οι γυναίκες εκτός από συχνά θύματα ενδοοικογενειακής βίας, είναι δυστυχώς και τα πρώτα θύματα πολέμου και τρομοκρατίας» τονίζει η κ. Κυριακίδου.

«Τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών απειλούνται, περιορίζονται ή καταργούνται εντελώς σε πολλά μέρη του κόσμου - με αποτέλεσμα υπάρχει πισωγύρισμα στη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες», σημειώνει.

«Η ΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται ακατάπαυστα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Στηρίζουμε τα δικαιώματα των γυναικών ανά τον κόσμο και τις δράσεις της κοινωνίας των πολιτών για να πετύχουμε την ισότητα των φύλων, αλλά και τη βελτίωση της πρόσβασης των γυναικών στην υγεία», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα