ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Έπιασε δουλειά η αστυνομία για τα «πλαστά» πτυχία φαρμακοποιών

22 Νοεμβρίου 2023, 17:00

images

Στην αστυνομία για διερεύνηση, βρίσκεται πλέον η υπόθεση αναφορικά με τη γνησιότητα των πτυχίων τα οποία παρουσίασαν φαρμακοποιοί, με σκοπό την εξασφάλιση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος.

Μιλώντας στο YgeiaWatch, η Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Δρ Έλενα Παναγιωτοπούλου ανέφερε ότι μετά τις καταγγελίες, η Υπηρεσία απέστειλε στο πανεπιστήμιο το πτυχίο για επιβεβαίωση αυθεντικότητας.

«Μας απάντησαν ότι το συγκεκριμένο άτομο δε φοίτησε ποτέ στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο», τόνισε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, «αποστείλαμε επιστολή στον φαρμακοποιό και περιμένουμε τώρα να μας απαντήσει και να δώσει κάποιες εξηγήσεις γιατί νομικά, έχει το δικαίωμα αυτό».

Την ίδια ώρα, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας απέστειλαν τα πτυχία όλων όσων πήραν πτυχίο φαρμακοποιού από τη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια και αναμένουν απαντήσεις για τη γνησιότητά τους.

«Θα είμαστε αμείλικτοι και αν δεν μας ικανοποιήσουν οι απαντήσεις τους, θα προχωρήσουμε στον τερματισμό της άδειας άσκησης επαγγέλματος και σίγουρα η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Θα είμαστε πολύ αυστηροί. Το λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν και γι’ αυτό μόλις το διαπιστώσαμε προβήκαμε σε άμεση δράση», πρόσθεσε η κ. Παναγιωτοπούλου.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός σταμάτησε να εργάζεται μέχρι να διευκρινιστεί και να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

 

Της Μόνικας Μακρυγιάννη

Σχετικά Άρθρα