ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εκδηλώσεις για ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας

01 Νοεμβρίου 2023, 14:59

images

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ), σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA) πραγματοποίησε από τις 23 μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου 2023 την Εβδομάδα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Εβδομάδα, η οποία υλοποιήθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είχε ως στόχο τη διαφώτιση και ευαισθητοποίηση των εργοδοτών, των εργοδοτουμένων και γενικότερα των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτών σχετικά με τους τρόπους διασφάλισης της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας των εργαζομένων, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία διεξήχθησαν ενημερωτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις από το ΤΕΕ και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, με επίκεντρο των εκδηλώσεων την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στις 23.10.2023 στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου κηρύσσοντας ταυτόχρονα την έναρξη της Εβδομάδας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και της νέας Ευρωπαϊκής Εκστρατείας 2023-2025 που διεξάγει ο EU-OSHA, για Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας, με θέμα: «Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία στην Ψηφιακή Εποχή».

Στην τελετή, στην οποία συμμετείχαν πέραν των 250 ατόμων, ο Υπουργός απένειμε βραβεία και επαίνους σε επιχειρήσεις, μαθητές και εκπροσώπους των σχολείων που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς που προκήρυξε το ΤΕΕ για τα έτη 2022 και 2023.

Στη συνέχεια, εκπρόσωπος του EU-OSHA μίλησε για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που δημιουργεί η ψηφιακή εποχή στην επαγγελματική ασφάλεια και υγεία, ενώ εκπρόσωπος του ΤΕΕ παρουσίασε τους στόχους της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας καθώς και το πώς αυτή μπορεί να υλοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο. Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τα μέλη του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας και την εκπρόσωπο του Enterprise Europe Network Κύπρου, Πρεσβευτή της Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας, για τη δική τους συνεισφορά στην εκπλήρωση του δικού τους ρόλου για την επιτυχή υλοποίηση της εκστρατείας στην Κύπρο.

Η Εβδομάδα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε βιομηχανικό υποστατικό, συνοδευόμενου από τον Διευθυντή και Επιθεωρητές του ΤΕΕ, καθώς και εκπροσώπους των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σχετικά Άρθρα