ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δραματική έκκληση ΠΟΥ για ελλείψεις φαρμάκων

01 Μαρτίου 2022, 09:47

images

Περισσότεροι από 70 στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση Ρώσων σε στρατιωτική βάση στην πόλη Οχτίρκα της επαρχίας Σούμι, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Ντμίτρο Ζβίτσκι.

Σε ανάρτηση στο Facebook ο κυβερνήτης ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε την Τρίτη ότι δύο Τσετσένοι στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία και έξι τραυματίστηκαν.

Στο διπλωματικό πεδίο ο Πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι θα συζητήσει το θέμα της υποστήριξης για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Πολωνία έγραψε στο τουίτερ ότι σήμερα ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει την Πρόεδρο της Κομισιόν και θα θέσει το θέμα.

Ελλείψεις φαρμάκων και αναλωσίμων

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι τα αποθέματα οξυγόνου εξαντλούνται στην Ουκρανία και ότι ελλείψεις άρχισαν να παρατηρούνται σε φάρμακα και αναλώσιμα.

Οι φόβοι για μια ευρύτερη κρίση δημόσιας υγείας αυξάνονται καθώς οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, οι υπηρεσίες υγείας διακόπτονται και οι προμήθειες αποτυγχάνουν να φτάσουν στην Ουκρανία, η οποία έχει επίσης πληγεί από την πανδημία COVID-19.

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Ταρίκ Γιασάρεβιτς, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι προσπάθειες εμβολιασμού και ελέγχου της επιδημίας για την πολιομυελίτιδα έχουν ανασταλεί στην Ουκρανία λόγω των μαχών.

Ο ΠΟΥ έχει λάβει αναφορές ότι οι εκστρατείες εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έχουν επίσης ανασταλεί σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι οι διακοπές στην ηλεκτρική ενέργεια σε ορισμένες περιοχές είχαν επηρεάσει την ασφάλεια των αποθεμάτων εμβολίων. 

Ελλείψεις θα παρατηρηθούν επίσης στα φάρμακα για τον ιό HIV.

Σχετικά Άρθρα