ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Δίνουν γραπτώς εισηγήσεις για κριτήρια τα διαγνωστικά κέντρα

23 Ιανουαρίου 2024, 08:45

images

Γραπτώς αναμένεται να δώσει τις εισηγήσεις του για τα πραγματικά ποιοτικά κριτήρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΥΔΙΚΕ).

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Γιώργος Κουττούκης, ανέφερε στο YgeiaWatch ότι «κατά τη χθεσινή δίωρη συνάντηση με εκπροσώπους του ΟΑΥ εξηγήσαμε τις θέσεις μας και τις κόκκινες γραμμές που θέτουμε».

Τόνισε ότι ο πρώτιστος στόχος είναι η προστασία του ΓεΣΥ αλλά και των μελών του συνδέσμου, με μόνο στόχο τα συμφέροντα των ασθενών.

Επεσήμανε ότι θα ξεκινήσει συζήτηση με τον ΟΑΥ για τα «πραγματικά» ποιοτικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τον κ. Κουττούκη, ο ΟΑΥ ζήτησε από τον Σύνδεσμο να καταθέσουν γραπτώς τις εισηγήσεις τους για το τί θεωρούν πραγματικά ποιοτικά κριτήρια και αναμένεται η υποβολή τους εντός των επόμενων 1-2 εβδομάδων.

«Είμαστε έτοιμοι να διαβουλευθούμε  για τα πραγματικά ποιοτικά κριτήρια», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης την Κυριακή όπου ανακοινώθηκε η ίδρυση του συνδέσμου, ο κ. Κουττούκης, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει θέσει ο ΟΑΥ σε σχέση με τα ποιοτικά κριτήρια που επιθυμεί να τεθούν στα διαγνωστικά κέντρα υποστήριξε ότι «δεχόμαστε μια επίθεση με φόντο τη σύνδεση των ποιοτικών κριτηρίων και την χρονολογία των μηχανημάτων. Ακόμη και για το ποιος επιτρέπεται να συντηρεί τα μηχανήματα».

Ξεκαθάρισε ότι ο Σύνδεσμος θα σταθεί εμπόδιο στα υπάρχοντα σχέδια για κλείσιμο του κύριου όγκου των διαγνωστικών κέντρων στο νησί, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολυεθνικών και μεγαλοεταιρικών συμφερόντων.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα