ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αποδέσμευση κονδυλίων για ενημερωτική εκστρατεία ζητεί ο ΟΑΥ

04 Απριλίου 2024, 19:41

images

 Την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συζήτησε το αίτημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) για αποδέσμευση κονδυλίου με σκοπό τη διεξαγωγή ενημερωτικής εκστρατείας.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Διευθυντής του ΟΑΥ, ζήτησε κονδύλια για εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού αναφορικά με τη σχέση δικαιούχου – προσωπικού ιατρού. Όπως είπε, εάν εγκριθεί το κονδύλι, η εκστρατεία θα ξεκινήσει σε 3-4 μήνες. Έκανε λόγο για κονδύλι ύψους €1,3 εκατ. για δύο χρόνια, διευκρινίζοντας ότι το ποσό που ο ΟΑΥ ζητά για το 2024, για τις €800.000. «Δεν θα ζητήσουμε τώρα το ποσό για το 2025», πρόσθεσε.

Απαντώντας στο σχόλιο του Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστόφια, ότι η ενημερωμένη εκστρατεία θα μπορούσε να γίνει και στην Τουρκική για τους Τ/κ δικαιούχους του ΓεΣΥ, ο Παπακωνσταντίνου πρότεινε να απασχοληθεί άτομο που να γνωρίζει Τουρκικά στο τηλεφωνικό κέντρο του ΟΑΥ.

Απαντώντας σε ερώτημα του Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Νίκου Κέττηρου, ο Διευθυντής του ΟΑΥ ανέφερε ότι ο Οργανισμός επέλεξε τη χαμηλότερη προσφορά για τη διεξαγωγή της ενημερωτικής εκστρατείας, σημειώνοντας ότι αποκλείστηκε μια προσφορά που δεν πλήρωσε τις απαιτήσεις.

Απαντώντας σε αίτημα του Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Πανίκου Λεωνίδου, ο οποίος ζήτησε από τον ΟΑΥ αναλυτικό κατάλογο διανομής του κονδυλίου που θα δαπανηθεί, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι κάθε χρόνο ο ΟΑΥ στέλνει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας κατάσταση δαπανών. Επιπλέον, ζήτησε χρόνο για να ετοιμαστεί ο κατάλογος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ζήτησε από τον ΟΑΥ να ετοιμαστεί και να αποστείλει την Επιτροπή για την κατάσταση διανομής του κονδυλίου προκειμένου να εγκριθεί το κονδύλι.

Σχετικά Άρθρα