ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απέσυρε το ΚΕΒΕ την εισήγηση για διορισμό Αγαθαγγέλου

28 Ιουλίου 2022, 10:42

images

Tο ΚΕΒΕ απέσυρε την εισήγηση διορισμού  του Προέδρου του ΠΙΣ, Πέτρου Αγαθαγγέλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του  Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, μέσω επιστολής που έστειλε την Τετάρτη στον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στην  επιστολή του το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι μελέτησε διεξοδικά τις πρόνοιες του  περί ΓεΣΥ νόμου και ειδικότερα το περιεχόμενο του άρθρου 8, που αφορά  στο ασυμβίβαστο του Προέδρου και των μελών του Συμβουλίου του ΟΑΥ και  υπογραμμίζει ότι επειδή η πρόνοια επιδέχεται διαφορετικών νομικών  ερμηνειών, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΒΕ αποφάσισε όπως ανακαλέσει την  εισήγηση για διορισμό ιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ.

Προσθέτει  ότι εγείρεται επίσης θέμα και για τον Πρόεδρο του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΟΑΥ, για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων και καθηκόντων,  καθότι η σύζυγός του είναι παροχέας υπηρεσιών υγείας στο ΓεΣΥ.

Το  ΚΕΒΕ επαναλαμβάνει στην επιστολή του ότι στηρίζει το ΓεΣΥ, όπως αυτό  εγκρίθηκε από τη Βουλή, ωστόσο, σημειώνει πως καταδικάζει απαράδεκτες  συμπεριφορές από το συμβούλιο του ΟΑΥ.

Διαμηνύει  ακόμα πως θα παραμείνει θεματοφύλακας για την παροχή ποιοτικών  υπηρεσιών υγείας αυστηρά μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού του ΓεΣΥ.

Εξάλλου,  μέσω της επιστολής του, εκφράζει ε νέου την πεποίθησή του ότι η  συμμετοχή έμπειρων τεχνοκρατών ιατρών θα μπορούσε να συμβάλει στην  αποτελεσματική και επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Σε νομικού περιεχομένου θέματα βασίστηκε η απόφαση του ΚΕΒΕ, λέει ο Α. Δημητριάδης

Μιλώντας  στο ΚΥΠΕ, με αφορμή την απόφαση για απόσυρση της εισήγησης για το  διορισμό του Δρ. Αγαθαγγέλου, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, Ανδρέας  Δημητριάδης, εξήγησε  ότι υπήρξε επικοινωνία μαζί με τον κ. Αγαθαγγέλου ο  οποίος αρνήθηκε να αποσύρει την υποψηφιότητα του, οπότε στην συνέχεια η  Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΒΕ αποφάσισε να ανακαλέσει την εισήγησή της  προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για διορισμό του.

«Πρέπει  να πω ότι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής βασίστηκε καθαρά πάνω σε  νομικού περιεχομένου θέματα -και όχι σε οποιοδήποτε άλλο κώλυμα- το  οποίο είχε ο κ. Αγαθαγγέλου να διοριστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο»,  είπε.  

Σχετικά Άρθρα