ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αθωώθηκε ο καρδιολόγος στις κατηγορίες για ψευδείς εμβολιασμούς

30 Ιανουαρίου 2024, 15:06

images

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα την τελική του απόφαση στην υπόθεση του 54χρονου ιατρού από την Λάρνακα σε σχέση με κατηγορητήριο το οποίο περιλάμβανε 12 κατηγορίες που είχαν ως βάση του ψευδή εμβολιασμό δύο προσώπων τα οποία απεβίωσαν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Αναστάσιος Μυλωνάς και Σία, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει τις κατηγορίες του κατηγορητηρίου στον βαθμό που απαιτείται σε ποινική δίκη.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι το δικαστήριο ανέφερε ότι η μαρτυρία που προσκόμισε η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει τον βασικό ισχυρισμό της Κατηγορούσας Αρχής ότι ο Ιατρός εξέδωσε πιστοποιητικό εμβολιασμού στα δύο πρόσωπα ενώ στην πραγματικότητα δεν τα εμβολίασε.

Το Δικαστήριο στην βάση του πιο πάνω ευρήματος του προχώρησε στην αθώωση του Ιατρού από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Ο αθωωθέντας Ιατρός εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Κυπριακή Δικαιοσύνη και αναμένει την άμεση επαναφορά σε ισχύ της σύμβασης του με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ώστε να μπορεί να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του στους ασθενείς του. Τον αθωωθέντα Ιατρό εκπροσώπησε εκ μέρους του γραφείου, ο Αναστάσιος Μυλωνάς και Θεοδώρα Κημήτρη.

Σχετικά Άρθρα