ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής για την τρίτη ηλικία και την γήρανση

21 Νοεμβρίου 2023, 13:00

images

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την ανάπτυξη Εθνικής Στρατηγικής και Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Τρίτη Ηλικία και την Ενεργό Γήρανση.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, θα συντονίσει τον καταρτισμό της Στρατηγικής αυτής, με διϋπουργική συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Εργασίας, Οικονομικών και εκπροσώπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, καθώς και με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων των ηλικιωμένων και σε στενή συνεργασία με τον Φορέα Τρίτης Ηλικίας.

«Η απόφαση αυτή, λήφθηκε σε ανώτατο επίπεδο, δεικνύοντας τη σημασία που προσδίδει η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη στα θέματα που αφορούν στην Τρίτη Ηλικία», ανέφερε η κ. Ευαγγέλου.

Η Εθνική Στρατηγική, θα συντονίσει δράσεις και πολιτικές που αφορούν στην ποιοτική διαβίωση των ηλικιωμένων, στη συμπερίληψη τους στο κοινωνικό σύνολο, στην ενεργό και υγιή τους γήρανση, στη δια βίου μάθηση, στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, αντλώντας καλές πρακτικές από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, αλλά και από τη χώρα μας και λαμβάνοντας σαφώς υπόψη τους ίδιους τους ηλικιωμένους.

Η κ. Ευαγγέλου, πρόσθεσε «είναι χρέος μας ως κυβέρνηση, αλλά και ως Πολιτεία ευρύτερα να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά και όλες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται όχι μόνο για αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και για παροχή ευκαιριών προς τα άτομα Τρίτης Ηλικίας». 

 

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα