ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Bristol Myers Squibb: Με στόχο τον άνθρωπο

11 Οκτωβρίου 2023, 16:25

images

Η Bristol Myers Squibb είναι στις 7 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο  με 11,3 δις δολ. επενδύσεις σε Ε&Α ( έρευνα και ανάπτυξη) το 2022 και με παρουσία σε όλο τον κόσμο (σε παραπάνω από 50 χώρες).

Οι 4 πρόσφατες παγκόσμιες εξαγορές της, με μεγαλύτερη αυτή της Celgene αφορούν 30.000 εργαζόμενους και 45+ μόρια (ανάπτυξη νέων φαρμάκων) σε πλήρη ανάπτυξη την επόμενη τριετία.

Η Bristol Myers Squibb στην Ελλάδα και Κύπρο έχει 62 χρόνια ισχυρής παρουσίας με 72 εργαζόμενους και  27% ανάπτυξη στην επταετία 2017-2023. 

Η BMS εφαρμόζει παγκοσμίως ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα στην Έρευνα και Ανάπτυξη σε ολοένα περισσότερες θεραπευτικές περιοχές όπως οι συμπαγείς όγκοι, αιματολογικές κακοήθειες, θαλασσαιμία, πολλαπλή σκλήρυνση, καρδιολογία, ψωρίαση και φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου.

Αυτό αντανακλάται και στα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2021, περίοδο κατά την οποία η BMS επένδυσε το 24,5% των εσόδων της στην κλινική έρευνα, δηλαδή συνολικά πάνω από 11 δις δολάρια παγκοσμίως.

Αναφορικά με την Ελλάδα, το ερευνητικό αποτύπωμά μας παραμένει εξίσου ισχυρό. Παρά το αντίξοο περιβάλλον φαρμακευτικής πολιτικής, επιμένουμε στρατηγικά στην προώθηση της κλινικής έρευνας με 47 μελέτες υπό εξέλιξη στην ογκολογία, την αιματολογία, την ανοσολογία και τα καρδιαγγειακά, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 1.020 ασθενείς.

Τα οφέλη αυτού του αποτυπώματος δεν περιορίζονται όμως αποκλειστικά στη δημόσια υγεία, αλλά επεκτείνονται και στη συμβολή μας στην εθνική οικονομία και ανάπτυξη με το ύψος της επένδυσης μας στην κλινική έρευνα να ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία.

To Χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται αποκλειστικά από φάρμακα σοβαρών ασθενειών (Ν. 3816). - Το 80% του κύκλου εργασιών μας αφορά νοσοκομειακά φάρμακα:

Συμπαγείς όγκοι

Καρκίνος του πνεύμονα.

Μελάνωμα.

Νεφροκυτταρικός καρκίνος.

Γαστρικός καρκίνος.

Καρκίνος της ουροδόχου κύστης.

Αποφρακτική Υπερτροφική Μυοκαρδιοπάθεια.

Β-θαλασσαιμία.

Αιματολογικές κακοήθειες

Πολλαπλή σκλήρυνση.

Ψωρίαση.

Φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου.

Υποστηρίζουμε τους ασθενείς μας 

"Διαχρονική υποστήριξη του έργου συλλόγων ασθενών σε όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα, δύο Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών σε υλοποίηση στην ογκολογία και την θαλασσαιμία, ένα σε σχεδιασμό για την χρόνια αποφρακτική μυοκαρδιοπάθεια – Σειρά εκστρατειών ευαισθητοποίησης για χρόνιες παθήσεις όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η β-θαλασσαιμία και το μελάνωμα.

Θέτουμε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη των ανθρώπων μας

Tην τελευταία τριετία το 25% των εργαζομένων της BMS Ελλάδας έλαβε προαγωγή και το 15% ανέλαβε διευρυμένα καθήκοντα για εκπαιδευτικούς σκοπούς - 5 από τις 7 θέσεις της ηγετικής ομάδας και το 60% των πόστων ευθύνης του οργανισμού να καλύπτεται από γυναίκες.

Την τελευταία διετία διακριθήκαμε ως ένα από τα δύο καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα (Λίστα Best Workplaces).

To 2023 καταλάβαμε την πρώτη θέση στη Λίστα Great Place to Work for Women.

Χτίζουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που προωθεί μια κουλτούρα συμπερίληψης και διαφορετικότητας, στην πράξη, μέσω εσωτερικών εκδηλώσεων που άπτονται των πυλώνων του φύλου, της ψυχικής και σωματικής υγείας, της ηλικίας, του σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, της αναπηρίας και της εικόνας του σώματος, της εθνικότητας και της θρησκείας".



Σχετικά Άρθρα