ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σχέδιο Ασφάλειας Παραλιών "ΣΑΛΑΜΙΣ" για την ασφάλεια των λουομένων από το ΥΠΕΣ

07 Αυγούστου 2023, 23:13

images

Για τη διασφάλιση της ασφάλειας των λουομένων, το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί το κοινό να ενημερώνεται για τις παραλίες της ελεύθερης Κύπρου στις οποίες προσφέρεται ναυαγοσωστική κάλυψη, στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Ασφάλειας Παραλιών «ΣΑΛΑΜΙΣ» από τις κατά τόπους Επαρχιακές Διοικήσεις.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του, το ωράριο στελέχωσης των παραλιών με ναυαγοσώστες κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023 βρίσκεται στην ιστοσελίδα του.

Παράλληλα, το Υπουργείο προτρέπει, τους λουόμενους να ενημερώνονται τακτικά για το πρόγραμμα στελέχωσης παραλιών, καθώς και για τις τυχόν διαφοροποιήσεις του.

Επιπλέον, το κοινό καλείται να ακολουθεί τις βασικές οδηγίες/ υποδείξεις των ναυαγοσωστών, όπως να παραμένει εντός των περιοχών λουομένων, όπως αυτές καθορίζονται από τις κόκκινες σημαδούρες κατά μήκος της παραλίας, να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη συνεχή και στενή επίβλεψη των παιδιών, να αποφεύγει την κολύμβηση κάτω από την επίδραση αλκοόλ, φαρμάκων ή ουσιών που επηρεάζουν την αντίδραση σε κινδύνους ή επικίνδυνες καταστάσεις.

Επίσης, το κοινό καλείται να έχει επίγνωση των κολυμβητικών του δυνατοτήτων και να ενημερώνεται για τις καιρικές συνθήκες και τυχόν ρεύματα στην περιοχή.   

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τους «Κανόνες Ασφάλειας Λουομένων», το Υπουργείο καλεί το κοινό να απευθύνεται στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής.

Σχετικά Άρθρα