ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χριστούγεννα φιλικά προς το περιβάλλον

24 Δεκεμβρίου 2023, 09:00

images

Οι επιπτώσεις των γιορτών στην οικολογία και το περιβάλλον, μπορούν να αποβούν καταστροφικές. Η συλλογή οικολογικών δώρων μπορεί να απαιτεί λίγο περισσότερο προγραμματισμό και δημιουργικότητα, αλλά ελπίζουμε ότι η οικογένεια και οι φίλοι θα εκτιμήσουν την κίνηση αυτή. Ακολουθούν μερικές ιδέες για μια πιο πράσινη εορταστική περίοδο από το Otago Daily Times.

Ψήσιμο: Τα χειροποίητα φαγητά και γλυκά εκτιμώνται πάντα ως δώρα. Από μελομακάρονα, κουραμπιέδες, και μαρμελάδες μέχρι τσουρέκια ή πίτες, αυτός είναι ένας τρόπος να κάνετε κάποιον χαρούμενο αυτά τα Χριστούγεννα.

Δωροεπιταγές: Ένα κουπόνι μπορεί να είναι προσωπικό για τον παραλήπτη. Οι ιδέες ποικίλλουν: σαλόνια ομορφιάς, είδη κηπουρικής, μανικιούρ ή μασάζ, βιβλία ή αγορές από κάποιο αγαπημένο πολυκατάστημα.

Άλλες ιδέες: Μια ετήσια συνδρομή για ένα περιοδικό, ένα άλμπουμ φωτογραφιών, ένα ημερολόγιο ή κούπες με φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων ή κατοικίδιων. Εισιτήρια για κάποιο θέατρο ή συναυλία. Μοναδικά κεραμικά και αγγεία. Μεταχειρισμένοι δίσκοι βινυλίου. Μια χειρόγραφη κάρτα που υπόσχεται ένα ιδιαίτερο γεύμα σε εστιατόριο.

Τέλος, μια παραδοσιακή εναλλακτική λύση προς αντικατάσταση του γυαλιστερού χαρτιού περιτυλίγματος που μπορεί να αποβεί βλαβερό για τον πλανήτη, είναι το Furoshiki. Αυτά τα υφάσματα ήταν ένας αρχαίος τρόπος συσκευασίας δώρων και μεταφοράς αντικειμένων στην Ιαπωνία. Τα διακοσμητικά υφάσματα σε σχήμα τετράγωνου, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή και υπάρχουν στο διαδίκτυο σε μεγάλη ποικιλία μοτίβων και χρωμάτων, ενώ θα βρείτε και οδηγίες στο YouTube για το δίπλωμα.

Για να συσκευάσετε ένα δώρο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χάρτινες σακούλες και να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά, διακοσμώντας τις. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα, κλαδάκια, μικρά κουκουνάρια, μούρα, δεντρολίβανο ή μικρά κλωναράκια κομμένα από το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο για να απογειώσετε τη συσκευασία δώρου σας. Αποφύγετε την ταινία και προτιμήστε ανακυκλωμένη κορδέλα, βιοδιασπώμενο σπάγγο ή κορδόνι.

Σχετικά Άρθρα