ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε παιδιά 5-11 ετών στις ΗΠΑ

12 Νοεμβρίου 2021, 09:00

images

Περισσότερα από 900.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών στις ΗΠΑ αναμένεται να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού μέσα στο τρέχον 24ωρο. Αυτό δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19, Τζεφ Ζίεντς.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση Μπάιντεν εντείνει τους εμβολιασμούς παιδιών μικρότερων ηλικιών σε μια προσπάθεια να προλάβει το χειμώνα και τη νέα έξαρση της πανδημίας στο βόρειο ημισφαίριο.

«Καθώς το πρόγραμμά μας μόλις τέθηκε σε πλήρη λειτουργία αυτή την εβδομάδα, μέχρι το τέλος της ημέρας σήμερα υπολογίζουμε ότι πάνω από 900.000 παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα έχουν ήδη λάβει την πρώτη τους δόση», είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Οι κυβερνήσεις του κόσμου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν όσο πιο αποτελεσματικά μπορούν το νέο κύμα τόσο με τους εμβολιασμούς όλων των ηλικιών όσο και με τις νέες θεραπείες. Χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε θετική γνωμοδότηση για δύο ακόμα φάρμακα κατά της COVID-19, – το Ronapreve και το Regkirona – τα οποία χαρακτηρίζει ως πολλά υποσχόμενα στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΕ για τη θεραπεία της σοβαρής νόσησης που προκαλεί ο κορωνοϊός. 

Δύο 24ωρα νωρίτερα, η εταιρεία Merck υποσχέθηκε να αποφύγει τις παγίδες της διανομής εμβολίων, φροντίζοντας το νέο του χάπι κατά του κορωνοϊού να διατεθεί στις πλούσιες και στις φτωχές χώρες σχεδόν ταυτόχρονα. Ο Πολ Σάπερ, διευθυντής της παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Merck είχε αρχίσει να επεξεργάζεται την πολιτική πρόσβασης, τον Ιούλιο του 2020, πολύ πριν από τα πρώτα αποτελέσματα σε σχέση με την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.

Η Βρετανία έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη χώρα που ενέκρινε αυτή την αντιρετροϊκή θεραπεία, η οποία μειώνει την ικανότητα του ιού να αναπαραχθεί όταν λαμβάνεται κατά τις πρώτες ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων της ασθένειας.

Χθες, χαιρετίζοντας τη σημαντική πρόοδο στην έγκριση θεραπειών, η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι «με τις λοιμώξεις από την COVID-19 να αυξάνονται σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη, είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε υποσχόμενες θεραπείες να αναπτύσσονται ως μέρος της θεραπευτικής στρατηγικής μας για τον κορονοϊό. Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός προς τον στόχο μας να εγκρίνουμε έως και πέντε νέα φάρμακα στην ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους».


Σχετικά Άρθρα