ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τεστ για τον κοροναϊό δημιούργησαν οι ΗΠΑ- Άρρωστος και ο επικεφαλής Κινέζος ερευνητής

23 Ιανουαρίου 2020, 09:00

images

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφερε ότι αναμένει σύντομα στις ΗΠΑ περισσότερα κρούσματα του νέου κοροναϊού, και μάλιστα έχει ήδη αναπτύξει ένα τεστ, το οποίο επέτρεψε την ταυτοποίηση του ιού σε έναν επιβάτη που ταξίδευε από την Κίνα στο Σιάτλ και αποτελεί το πρώτο κρούσμα στη χώρα αυτή. Οι ΗΠΑ θα διευρύνουν τους ελέγχους στα αεροδρόμια της Ατλάντα και του Σικάγο. 

Θύμα του κοροναϊού έπεσε και ένας Κινέζος γιατρός που τον ερευνά. Πρόκειται για τον Ουάνγκ Γκουανγκφά, που ηγείται της Μονάδας Πνευμονικής Ιατρικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Πεκίνου "Peking University First Hospital|. «Μου έγινε διάγνωση και η κατάστασή μου είναι καλή» είπε ο κ. Ουάνγκ στο Kong’s Cable TV, ευχαριστώντας τους συμπολίτες του για το ενδιαφέρον τους.

Ο κ. Ουάνγκ, που διεξήγαγε έρευνες και για το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) το 2003, εξήγησε ότι λαμβάνει θεραπεία. 

Πάντως, το γεγονός ότι προσβλήθηκαν και άλλα μέλη του ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία, όπου περιθάλπονται ασθενείς, δείχνει ότι ο νέος κοροναϊός μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα, απ’ ό,τι πίστευαν αρχικά. 

Σχετικά Άρθρα