ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τεράστια μελέτη επιβεβαιώνει ότι τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό

27 Νοεμβρίου 2019, 07:15

images

Μια νέα επιστημονική μελέτη σε 650.000 παιδιά στη Δανία αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το πολυδύναμο εμβόλιο που κάνουμε στα παιδιά για τις παιδικές ασθένειες, δεν σχετίζεται ούτε στο ελάχιστο με τον αυτισμό, όπως υποστηρίζουν από το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Το ygeiawatch έχει δημοσιεύσει όλο το ιστορικό της υπόθεσης αυτής που ταλανίζει Ευρώπη και Αμερική από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, οδηγώντας χιλιάδες γονείς στην άρνηση να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Το αποκαλούμενο "αντιεμβολιαστικό κίνημα" οδήγησε στον θάνατο 60 παιδιών από ιλαρά στη Ρουμανία και σε νομικά μέτρα εκ μέρους του γερμανικού κοινοβουλίου για τα παιδιά που κατοικούν στην Γερμανία. Αλλά κάποιοι χρειάζονται ακόμα περισσότερες αποδείξεις...

Στις ΗΠΑ -όπως αναφέρει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων- υπήρξαν τους τελευταίους μήνες πολλά ξεσπάσματα ιλαράς που οδήγησαν σε 203 σοβαρά κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντιεμβολιαστικού κινήματος που σαρώνει τις ΗΠΑ εδώ και δυο δεκαετίες επαναφέροντας στο προσκήνιο ασθένειες που είχαν εξαφανιστεί.

Όπως επισημαίνει ο Δρ Saad Omer από το Emory University, ο οποίος ήταν επικεφαλής της μελέτης στην Δανία, ήταν τόσο ξεκάθαρα τα αποτελέσματα που είναι πια χάσιμο χρόνου και χρήματος να ψάχνουμε αν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτισμού και εμβολίων.


Σχετικά Άρθρα