ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σήμερα είναι η μέρα να νικήσουμε την δυσπεψία από την χθεσινή υπερφαγία

03 Μαΐου 2021, 08:00

images

Η υπερβολή βλάπτει. Και όταν έχουμε περάσει μια μέρα τρώγοντας λιπαρά κρέατα, πίτες, γλυκά, κουλούρια, αυγά, τσουρέκια, τυριά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος, τότε είναι φυσικό την επόμενη μέρα οι περισσότεροι να υποφέρουμε από φούσκωμα και καούρες.

Η θεραπεία της δυσπεψίας εξαρτάται από την αιτία που την προκαλεί. Όταν είμαστε σίγουροι ότι φταίει η διατροφή, υπάρχει περίπτωση να χρειασθεί να ακολουθήσετε κάποιο από τα παρακάτω:

Να αποφύγετε λιπαρά τρόφιμα που επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου.

Να κάνετε σήμερα μικρά και συχνά γεύματα αντί για τρία μεγάλα γεύματα.

Να αποφύγετε τροφίμων που εσείς θεωρείτε ότι σας επιδεινώνουν τα συμπτώματα της δυσπεψίας καθώς κάθε άνθρωπος είναι ιδιαίτερος και μόνον ο ίδιος γνωρίζει τι τον ενοχλεί στο στομάχι.

Σε ό,τι αφορά φαρμακευτικές αγωγές, να αποφεύγετε να παίρνετε οτιδήποτε αν δεν σας το έχει συστήσει γιατρός. Τα φάρμακα που κυκλοφορούν πάντως έχουν την ικανότητα να μειώνουν την παραγωγή οξέος από το στομάχι.

Κάποιοι συνηθίζουν εξάλλου πιο φυσικές μεθόδους ανακούφισης του γαστρεντερικού όπως είναι η μαστίχα Χίου σε φυσική μορφή που την μασάμε ή σε κάψουλες. Η επίδρασή της είναι άμεση και αν συνοδεύεται από καλύτερη διατροφή αυτήν την ημέρα, θα μάς κάνει να νιώσουμε και πάλι εντελώς καλά. 

Τέλος, είναι σημαντικό αν το παρακάναμε χθες με το αλκοόλ, να μην πιούμε σήμερα καθόλου κρασί ή μπύρα και να προτιμήσουμε ένα ανθρακούχο νερό.

Σχετικά Άρθρα