ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς αντιμετωπίζουν τα αμερικανικά σχολεία την Όμικρον

12 Ιανουαρίου 2022, 16:00

images

Στις ΗΠΑ η συζήτηση για την ασφάλεια στα σχολεία από την COVID-19 συνεχίζεται, καθώς μόνο ένα στα έξι παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Καθώς τα παιδιά στο Λος Άντζελες ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στο σχολείο, περίπου 62.000 μαθητές και το προσωπικό βρέθηκαν θετικοί στον SARS-CoV-2 και θα πρέπει να μείνουν σπίτι, σύμφωνα με στοιχεία από την Unified School District του Λος Άντζελες. Αυτό ισοδυναμεί με ποσοστό θετικότητας 14,99% ενώ το ποσοστό θετικότητας της κομητείας του Λος Άντζελες επί του συνόλου του πληθυσμού έχει εκτοξευθεί στο 22%.

Από την Ευρώπη έως τις ΗΠΑ, τα κρούσματα σε παιδιά αυξάνονται και τα σχολεία δεν είναι προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν επαρκώς αυτή την κρίση...

Στο Σικάγο, οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στο σχολείο την Τρίτη, ενώ οι μαθητές θα πληροφορηθούν την επιστροφή τους στα θρανία σήμερα Τετάρτη, μετά από μια συνεχή συζήτηση σχεδόν μιας εβδομάδας. Η Ένωση Δασκάλων του Σικάγο είχε διεξάγει ψηφοφορία για τη διδασκαλία εξ αποστάσεως την περασμένη εβδομάδα και η σχολική περιφέρεια απάντησε, ακυρώνοντας τα μαθήματα για τέσσερις ημέρες.

Σε περιοχές όπου τα σχολεία επέστρεψαν στη διαπροσωπική μάθηση μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο χρόνος που απαιτείται για τα άτομα με COVID-19 για να αναρρώσουν έχει επηρεάσει ορισμένες βασικές υπηρεσίες.

Στο Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας, η σχολική περιφέρεια ανέστειλε τη μεταφορά με σχολικά λεωφορεία για οκτώ από τα λύκειά της από τη Δευτέρα, λόγω της «σοβαρής έλλειψης οδηγών λεωφορείων που επιδεινώθηκε από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19», σύμφωνα με δήλωση των Σχολείων της κομητείας Γκίλφορντ.

«Από το Σαββατοκύριακο, δεν έχουμε αρκετούς οδηγούς λεωφορείων για να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε όλους τους μαθητές, οπότε έπρεπε να κάνουμε μερικές πραγματικά δύσκολες επιλογές», δήλωσε η επικεφαλής επιχειρήσεων της σχολικής περιοχής Μισέλ Ριντ.

Για να αντισταθμίσει την πίεση στους γονείς και τους κηδεμόνες, η περιφέρεια έχει αναπτύξει μια συνεργασία «που θα επιτρέψει σε μαθητές γυμνασίου να κυκλοφορούν δωρεάν με αστικά λεωφορεία», σύμφωνα με την ανακοίνωση του GCS.

Οι ΗΠΑ έσπασαν χθες το ρεκόρ ανθρώπων που νοσηλεύονται με COVID-19, με σχεδόν 146.000 ασθενείς να καταλαμβάνουν αυτήν τη στιγμή ένα κρεβάτι νοσοκομείου σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Υγείας. Μεταξύ αυτών, σχεδόν 24.000 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Το προηγούμενο ρεκόρ ανερχόταν σε περισσότερους από 142.000 ανθρώπους σε νοσηλεία και είχε καταγραφεί στις 14 Ιανουαρίου του 2021, σχεδόν πριν από ένα χρόνο.

Σχετικά Άρθρα