ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόβλημα στα νοσοκομεία της Βρετανίας λόγω συρροής λοιμώξεων

10 Ιανουαρίου 2023, 16:00

images

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αγγλία (NHS) θα πραγματοποιήσει μεταφορά χιλιάδων ασθενών σε μονάδες φροντίδας, σε μία προσπάθεια να αδειάσουν κλίνες στα νοσοκομεία για τις οποίες υπάρχει άμεση ανάγκη λόγω της βαρυχειμωνιάς και των ιώσεων.

Το κρατικό σύστημα υγείας δέχεται πίεση, μετά από αρκετά έτη μη επαρκών σχετικών επενδύσεων, από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19. Κάποιοι ασθενείς δέχονται ιατρική φροντίδα στους διαδρόμους των νοσοκομείων και εντός ασθενοφόρων, ενώ σχηματίζουν ουρές έξω από νοσοκομεία, καθώς προηγείται η διαχείριση των ασθενών που πρέπει να νοσηλευτούν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε χθες ότι θα διαθέσει πρόσθετες δαπάνες 200 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας (227,16 εκατομμυρίων ευρώ) στην Αγγλία προκειμένου να εξασφαλίσει χώρους προσφοράς ιατρικής φροντίδας για μικρό χρονικό διάστημα, επιτρέποντας σε ασθενείς για τους οποίους οι γιατροί κρίνουν ότι δεν έχουν άμεση ανάγκη νοσηλευτικής φροντίδας να εξεταστούν εκτός νοσοκομείου, ενώ 50 εκατομμύρια λίρες (56,78 εκατομμύρια ευρώ) θα διατεθούν για τη βελτίωση των υποδομών προσφοράς ιατρικής φροντίδας που ήδη υπάρχουν.

Η μεταφορά ασθενών σε άλλες δομές αποτελεί την αναβίωση μιας πρακτικής που χρησιμοποιήθηκε από το NHS στη διάρκεια της πανδημίας, όταν τα νοσοκομεία έψαχναν διαθέσιμες κλίνες για τους ασθενείς που έπασχαν από COVID-19.

«Το NHS δέχεται τεράστια πίεση από την COVID-19 και τη γρίπη, ενώ εκκρεμεί η διαχείριση των προβλημάτων που προκαλούνται από την πανδημία, από τον Στρεπτόκοκκο Α, αλλά και από τις επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, με το χειμώνα αυτόν να εξελίσσεται σε μία ακραία πρόκληση», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Στιβ Μπάρκλεϊ. Ο Μπάρκλεϊ μίλησε μάλιστα στο Κοινοβούλιο, παρουσιάζοντας και άλλα μέτρα για την εκτόνωση της πίεσης που δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας στη χώρα.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις υπηρεσίες υγείας, έδειξαν ότι περισσότερες από 9 στις 10 κλίνες στα νοσοκομεία είχαν καταληφθεί την εβδομάδα πριν από την αλλαγή του έτους, με 13.000 κρεβάτια ημερησίως να καταλαμβάνονται από ασθενείς που μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλες δομές προσφοράς υγειονομικής περίθαλψης.

Σχετικά Άρθρα