ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρησμένα και θαμπά μάτια από κούραση

01 Νοεμβρίου 2019, 07:59

images

Τα χρόνια που περνούν, η κακή διατροφή με πολύ αλάτι, το πολύ διάβασμα και η εργασία μπροστά σε οθόνη, ο λίγος και κακής ποιότητας ύπνος, αλλά και η γενετική προδιάθεση οδηγούν σε μάτια θαμπά, κιτρινισμένα, με πρησμένα επάνω και κάτω βλέφαρα, μαύρους κύκλους και ξηρότητα.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών υπάρχουν συνταγές φυσικές από τα «σεντούκια» των γιαγιάδων, σύγχρονα φάρμακα αλλά και ιατρικές πράξεις πλαστικών χειρουργών και οφθαλμιάτρων.

Πρώτα από όλα υπάρχει η δράση από τα φακελάκια πράσινου τσαγιού που ηρεμούν τα βλέφαρα μας. Έτσι, αν είναι πρησμένα και κόκκινα, βάζουμε επάνω τους βρασμένες σακούλες πράσινου τσαγιού που μειώνουν αισθητά το πρήξιμο στα βλέφαρα και βελτιώνουν το χρώμα.

Σχετική μελέτη τεκμηρίωσε αυτήν τη συνταγή από τα παλιά, που έδειξε ότι η πολυφαινόλη που υπάρχει στο πράσινο τσάι, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα.

Η όλη κατάσταση βέβαια βελτιώνεται και με το να πίνουμε πολύ νερό που δίνει την δυνατότητα στον οργανισμό να λειτουργεί φυσιολογικά και να μην κατακρατά περιττό νερό. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να πίνουμε πολύ νερό.

Τα φάρμακα

Η ξηροφθαλμία δεν αντιμετωπίζεται βέβαια με «γιατροσόφια» αλλά με ειδικά «τεχνητά δάκρυα» που θα μας συνταγογραφήσει ο οφθαλμίατρος και θα τα προμηθευτούμε από φαρμακείο με οδηγίες χρήσεως.

Ο οφθαλμίατρος επίσης θα κρίνει αν μπορούμε ή όχι να φοράμε φακούς επαφής και ποια είναι τα πιο κατάλληλα γυαλιά ηλίου για την περίπτωση μας.

Θα μας πει επίσης αν κάποια από τα φάρμακα που παίρνουμε δημιουργούν αυτήν την ξηροφθαλμία και είναι καλό να παίρνουμε «αντίμετρα» μέχρι να τελειώσουν.

Επίσης, αν έχουμε μεγάλους κύκλους κάτω από τα μάτια με πολύ λίπος που δεν αντιμετωπίζεται, υπάρχει η πολύ διαδεδομένη και απλή χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου. Γίνεται μέσα σε μισή ώρα, με τοπική αναισθησία και οδηγεί σε τέλειο αποτέλεσμα μέσα στις 10 με 15 επόμενες ημέρες.

Πηγή: American Board Cosmetic Surgery

Σχετικά Άρθρα