ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Pfizer: Ζητεί να γίνεται τρίτη δόση του εμβολίου της στο 6μηνο

16 September 2021, 07:00

images

Μειωμένη αποτελεσματικότητα έχει το mRNA εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ισραήλ που υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία στον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων).

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα επίσημα από τον FDA, καθώς ο Οργανισμός δέχεται πίεση από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εγκρίνει τη χορήγηση τρίτης δόσης για τον γενικό πληθυσμό από 16 ετών και άνω στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας

Η Pfizer αναφέρει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου έξι μήνες μετά τη δεύτερη αποκαθιστά την προστασία από τη μόλυνση στο 95%., ενισχύοντας την ανοσολογική απάντηση. Τα δεδομένα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ δείχνουν ότι η τρίτη δόση «έχει προφίλ αντιδραστικότητας παρόμοιο με αυτό που παρατηρήθηκε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης και αποκαθιστά τα υψηλά επίπεδα προστασίας», αναφέρει η εταιρεία διευκρινίζοντας ότι τα δεδομένα αντλήθηκαν την περίοδο από 1 Ιουλίου έως τον Αύγουστο, περίοδο κατά την οποία η μετάλλαξη Δέλτα είχε ήδη καταστεί κυρίαρχη.

Συγκεκριμένα η φαρμακευτική εταιρεία ζητεί «αδειοδότηση μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της που θα χορηγηθεί 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση σε άτομα άνω των 16 ετών».

Σχετικά Άρθρα