ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε σημεία για rapid test τη Δευτέρα στην Πάφο

15 Φεβρουαρίου 2021, 07:05

images

Συνεχίζονται τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, με γνώμονα τη διαρκή επιτήρηση της κοινότητας και των χώρων εργασίας σε πέντε σημεία στην Επαρχία Πάφου.

Για σήμερα Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, οι πέντε μονάδες δειγματοληψίας θα βρίσκονται στην Επαρχία Πάφου στην Εκκλησία Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα από τις 08:30 το πρωί μέχρι τις 17:30, στην Πρώην Οικία Επάρχου επί της οδού Γρίβα Διγενή από τις 08:30 μέχρι τις 17:30, αλλά και στον Προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS στην Λεωφόρο Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο από τις 08:30 μέχρι τις 17:30. Ακόμη στην Εκκλησία Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου από τις 08:30 μέχρι τις 17:30 και τέλος στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα Πόλης Χρυσοχούς από τις 08:30 μέχρι τις 17:30.

Στο μεταξύ χτες στην Πάφο έγιναν 3.426 εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) με ένα θετικό αποτέλεσμα και ποσοστό θετικότητας 0,03%.

Κινητή μονάδα εμβολιασμού μεταφέρθηκε την Κυριακή για να λειτουργήσει στο Αγροτικό Κέντρο Υγείας Παναγιάς σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι ηλικιωμένοι της περιοχής, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΓΝ Πάφου Δρ Σπύρο Γεωργίου.

Επίσης όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Γεωργίου, κινητή μονάδα εμβολιασμού μεταφέρθηκε στην Κλινική Blue Gross τόσο για τους επαγγελματίες υγείας αλλά και τους νεφροπαθείς, αφού η Κλινική διαθέτει Μονάδα Αιμοκάθαρσης.

Ο Δρ. Γεωργίου ανέφερε πως ήδη την Παρασκευή ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο ΓΝ Πάφου των ευπαθών ομάδων των θαλασσαιμικών και των νεφροπαθών, σημειώνοντας πως το κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου λειτούργησε και τρίτη μονάδα εμβολιασμού.

Σημειώνεται πως στο κρατικό νοσηλευτήριο της πόλης λειτουργεί μια μονάδα εμβολιασμού για την Α΄ δόση εμβολιασμών, δεύτερη μονάδα εμβολιασμού για την Β’ δόση και η τρίτη μονάδα θα εμβολιάζει τις ευπαθείς ομάδες.

Η διαδικασία των εμβολιασμών διεξάγεται με ομαλότητα χάρη στον σωστό προγραμματισμό που έχει γίνει. Μέχρι στιγμής άνω των 250 επαγγελματιών υγείας έχουν εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο Πάφου.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε το Σάββατο και ο εμβολιασμός της πρώτης δόσης των ιδιωτών οδοντιάτρων της Πάφου σύμφωνα με την Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πάφου και Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου Ελένη Αττίκη.

Σύμφωνα με την κ. Αττίκη από τους 118 οδοντιάτρους της Επαρχίας Πάφου δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν οι 65.

Σχετικά Άρθρα