ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε προειδοποιητικά σημάδια καρκίνου της ουροδόχου κύστης

03 Αυγούστου 2023, 07:00

images

Φέτος, περίπου 82.290 νέες περιπτώσεις καρκίνου της ουροδόχου κύστης αναμένεται να διαγνωστούν στις ΗΠΑ. Από αυτές, περίπου 62.420 περιπτώσεις εμφανίζονται σε άνδρες και 19.870 σε γυναίκες. Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης μπορεί να σας «χτυπήσει την πόρτα» με διάφορα συμπτώματα. 

Ακολουθούν 5 προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέξουμε:

1. Αίμα στα ούρα. Αυτό το σύμπτωμα είναι κοινό στους ασθενείς με καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Το χρώμα του αίματος μπορεί να κυμαίνεται από ελαφρώς σκούρο καφέ έως έντονο κόκκινο. Μερικές φορές, η ποσότητα του αίματος είναι μικρή και μπορεί να ανιχνευθεί μόνο μέσω εξέτασης.

2. Συχνουρία. Εάν χρειάζεται να ουρείτε πιο συχνά από το συνηθισμένο, αυτό μπορεί να είναι σημάδι καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

3. Πόνος ή κάψιμο κατά την ούρηση. Το να αισθάνεστε πόνο ή αίσθημα καύσου όταν ουρείτε, είναι ένα άλλο σύμπτωμα που πρέπει να γνωρίζετε.

4. Επείγουσα ανάγκη για ούρηση. Μπορεί να αισθάνεστε έντονη επιθυμία να ουρήσετε ακόμα και όταν έχετε μόλις ουρήσει.

5. Νυχτερινή ούρηση. Το να ξυπνάτε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ουρήσετε, μπορεί να υποδηλώνει πιθανό πρόβλημα.

Τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί επίσης να προκληθούν από άλλες καταστάσεις όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, πέτρες στα νεφρά ή διόγκωση του προστάτη.

Όταν ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι σε προχωρημένο στάδιο, πρόσθετα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

·Δυσκολία στην ούρηση.

·Πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης στη μία πλευρά.

·Ενόχληση ή πόνο στην κοιλιά.

·Πόνο ή ευαισθησία στα οστά.

·Ακούσια απώλεια βάρους και μειωμένη όρεξη.

·Πρήξιμο στα πόδια.

·Κόπωση ή αίσθημα υπερβολικής κόπωσης.

Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Να θυμάστε ότι άλλες παθήσεις όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ή πέτρες στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη μπορούν επίσης να προκαλέσουν αυτά τα συμπτώματα. Ο γιατρός μπορεί να ζητήσει δείγμα ούρων ή άλλες εξετάσεις για να να κατανοήσει την αιτία των συμπτωμάτων σας.



Σχετικά Άρθρα