ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι 5 κορυφαίες ερωτήσεις των χρηστών του Google σχετικά με την Υγεία

26 Φεβρουαρίου 2024, 07:00

images

Οι περισσότεροι απευθυνόμαστε στο Google προκειμένου να μας δώσει απαντήσεις που αφορούν στην υγεία μας. Η μηχανή αναζήτησης ανακοίνωσε τις ετήσιες κορυφαίες τάσεις της, αποκαλύπτοντας τι ενδιέφερε περισσότερο τους χρήστες. Όσον αφορά την υγεία, οι άνθρωποι είχαν ποικίλες ανησυχίες. Ακολουθούν οι 5 κορυφαίες αναζητήσεις και οι απαντήσεις τους.

1. Για πόσο καιρό είναι μεταδοτικός ο στρεπτόκοκκος;

Σύμφωνα με το John Hopkins Medicine, τα άτομα που λαμβάνουν αντιβιοτικά για το στρεπτόκοκκο, μειώνουν τις πιθανότητες μετάδοσης μέσα σε 24-48 ώρες. Ένα άτομο με στρεπτόκοκκο που δεν λαμβάνει θεραπεία μπορεί να μολύνει άλλους για 2 ή 3 εβδομάδες.

2. Πόσο μεταδοτικός είναι ο στρεπτόκοκκος;

Ο στρεπτόκοκκος είναι εξαιρετικά μεταδοτικός. Τα άτομα που μολύνονται διαδίδουν τα βακτήρια μέσω σταγονιδίων του αναπνευστικού. Η στενή επαφή με ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση.

3. Πώς να μειώσετε τη χοληστερόλη;

Σύμφωνα με την American Heart Association, για μερικούς ανθρώπους, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η υγιεινή διατροφή με υγιεινές για την καρδιά τροφές, η τακτική άσκηση και η αποφυγή του καπνίσματος, μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης. Έρευνες έχουν δείξει ότι τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα μπορεί να συμβάλουν στο στόχο αυτό. Μπορούν επίσης να συνταγογραφηθούν φάρμακα.

4. Τι βοηθάει στην αντιμετώπιση του φουσκώματος;

Η Mayo Clinic λέει ότι το φούσκωμα μπορεί να ανακουφιστεί με αλλαγές στη συμπεριφορά που μειώνουν το ρέψιμο ή διατροφικές αλλαγές που μειώνουν το φούσκωμα. Μπορείτε να μειώσετε το ρέψιμο τρώγοντας και πίνοντας αργά, αποφεύγοντας ανθρακούχα ποτά και μπύρες, τσίχλες και σκληρές καραμέλες, το κάπνισμα και κάνοντας μια σύντομη βόλτα μετά το φαγητό. Μπορείτε να μειώσετε τα υπερβολικά αέρια περιορίζοντας ορισμένα τρόφιμα όπως τα φασόλια, τα μπιζέλια, τις φακές και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τρώγοντας λιγότερα λιπαρά τρόφιμα ή περιορίζοντας προσωρινά τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Μπορείτε επίσης να πιείτε πολύ νερό ή να δοκιμάσετε τσάι με μέντα, χαμομήλι ή τζίντζερ μετά τα γεύματα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της πέψης και να καταπραΰνουν το έντερό σας. Εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά, μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας.

5. Τι προκαλεί τη χαμηλή αρτηριακή πίεση;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία, οι υποκείμενες αιτίες της χαμηλής αρτηριακής πίεσης μπορεί να περιλαμβάνουν:

Παρατεταμένη ανάπαυση στο κρεβάτι (ορθοστατική πίεση).

Κατάθλιψη ή Νόσο Πάρκινσον.

Εγκυμοσύνη.

Ορισμένα φάρμακα.

Καρδιολογικά προβλήματα.

Ενδοκρινικά προβλήματα.

Σοβαρή λοίμωξη (σηπτικό σοκ).

Αλλεργική αντίδραση (αναφυλαξία).

Διατροφικές ελλείψεις.

Αφυδάτωση.

Σχετικά Άρθρα