ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο φιλανθρωπικός έρανος για τη λευχαιμία που θα σώσει ζωές

19 Ιουλίου 2023, 10:00

images

Γιατρός αναφέρει ότι είναι «πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα» το να είσαι μέλος μίας ομάδας που συγκέντρωσε περισσότερα από 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας για μια φιλανθρωπική οργάνωση για τη λευχαιμία, κάνοντας ποδήλατο στο Γύρο της Γαλλίας.

O καθηγητής Rob Wynn που εργάζεται στο Royal Manchester Children's Hospital, ήταν ένας από τους 18 ερασιτέχνες ποδηλάτες που ολοκλήρωσαν και τα 21 στάδια του διαγωνισμού του 2023 για τη θεραπεία της λευχαιμίας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την εμπειρία «επική» αλλά κι έντονη. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για έρευνα «θα σώσουν ζωές», προσέθεσε.

Η ομάδα του Tour 21 έκανε ποδήλατο για 2.100 μίλια (3.400 χλμ), ξεκινώντας από την Ισπανία στις 24 Ιουνίου, πριν τερματίσει στο Παρίσι της Γαλλίας, στις 16 Ιουλίου. Ο καθηγητής Wynn είπε στο BBC North West Tonight : «Ήταν μία επική εμπειρία, αλλά έμεινα εντελώς έκπληκτος από την ένταση αυτής της εμπειρίας».

Ο παιδο-αιματολόγος είπε ότι χρειάστηκε να αξιοποιήσει «τεράστια» πνευματικά και σωματικά αποθέματα για τις 3 εβδομάδες, καθώς η ομάδα ολοκλήρωσε και τα 21 στάδια, σε πολλά από τα οποία διέσχισαν βουνά και κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν σε καταιγίδες και υψηλές θερμοκρασίες.

Η Cure Leukaemia, μια εθνική φιλανθρωπική οργάνωση για τη λευχαιμία, είπε ότι η ομάδα έκανε ποδήλατο σε πάνω από 55.000 μέτρα υψόμετρο - το ισοδύναμο με την αναρρίχηση στο Έβερεστ πάνω από 6 φορές. «Κάθε μέρα ήταν κατά μέσο όρο 100 ή 100+ μίλια», είπε ο καθηγητής Wynn. Ο ίδιος συγκέντρωσε περισσότερες από 55.000 λίρες και είπε ότι η υποστήριξη που είχε λάβει, ιδιαίτερα από τους ασθενείς του και τις οικογένειές τους, τον κράτησε προσηλωμένο στο να επιτύχει το στόχο του.

Μάλιστα, δήλωσε ότι ήταν απίστευτο που η ομάδα συγκέντρωσε συλλογικά πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες, προσθέτοντας: «Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο συναίσθημα και υπόσχομαι ότι θα κάνει τη διαφορά και θα βοηθήσουμε να σωθούν ζωές που διαφορετικά θα χαθούν από αυτήν την ασθένεια».

Τέλος, πρόσθεσε ότι θα ήθελε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο ώστε να γίνουν κλινικές δοκιμές νέων θεραπειών, φαρμάκων και μεταμοσχεύσεων για να βοηθήσουν παιδιά και ενήλικες με λευχαιμία και αυτά τα χρήματα θα διατεθούν «άμεσα στη βελτίωση της άμεσης πρόσβασης» σε αυτές.


Σχετικά Άρθρα