ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο διαβήτης τύπου 1 δεν ήταν αρκετός για να αποτρέψει την αστροναύτη April Blackwell...

13 Οκτωβρίου 2023, 09:00

images

Από το νηπιαγωγείο, η April Blackwell ονειρευόταν να γίνει αστροναύτης. «Ο μπαμπάς μου ήταν πιθανώς ο καταλύτης σε αυτό. Ενδιαφερόταν πολύ και μεγάλωσε στις ημέρες προσγείωσης του Απόλλωνα στο φεγγάρι και ερωτεύτηκε το διάστημα για όλη του τη ζωή και πέρασε τον ενθουσιασμό και σε εμένα», είπε η Blackwell. Ωστόσο, όταν διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 σε ηλικία 11 ετών, ήξερε ότι η πάθηση την απέκλειε από το να πετάξει στο διάστημα ως αστροναύτης της NASA. Ωστόσο, η ίδια αποφάσισε να παραμείνει πιστή στο όνειρό της.

«Τελικά αποφάσισα ότι δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου και ακόμα κι αν δεν μπορούσα να γίνω αστροναύτης, εξακολουθούσα να θέλω να συνεισφέρω με κάποιο τρόπο στην αεροδιαστημική βιομηχανία», είπε.

Μετά το κολέγιο, η Blackwell εργάστηκε μαζί με πιλότους δοκιμών του Στρατού ως μηχανικός διαδρομής πτήσης. Πέταξε με πειραματικά ελικόπτερα και κατεύθυνε πιλότους και αεροσκάφη, με σκοπό τη συλλογή δεδομένων. Αν και δεν κατατάχθηκε στον στρατό, προκειμένου να επιβιβάζεται στα αεροπλάνα, έπρεπε να πάρει ιατρική άδεια, γεγονός που αποτελούσε πρόκληση για ένα άτομο με διαβήτη τύπου 1, αυτό ήταν μια πρόκληση.

 «Έπρεπε να είμαι πρωταθλήτρια για τον εαυτό μου και να αποδείξω στους γιατρούς του στρατού ότι ήταν ασφαλές να κάνω αυτές τις δραστηριότητες ακόμη και με το διαβήτη τύπου 1», συμπλήρωσε η ίδια.

Η δουλειά της με τη NASA ξεκίνησε ως ελέγκτρια πτήσεων, συμβάλλοντας στον έλεγχο διεθνών διαστημικών πτήσεων από το έδαφος σε ένα Κέντρο Ελέγχου Αποστολών. Η πιστοποίηση για τη θέση εργασίας, απαιτεί ιατρικό ιστορικό, το οποίο πρέπει να αξιολογείται κάθε 2 χρόνια για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά κάθε χρόνο για εκείνους με διαβήτη τύπου 1.

Πρόσφατα ανέλαβε νέο ρόλο στην επόμενη μεγάλη εκστρατεία της NASA, την αποστολή Artemis, με την πρώτη γυναίκα και το πρώτο έγχρωμο άτομο να συνταξιδεύουν, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες για να εξερευνήσει τη σεληνιακή επιφάνεια.

Σχετικά Άρθρα