ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νέα δεδομένα για διάφορα είδη καρκίνου

05 September 2022, 16:00

images

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Cambridge, ανέλυσαν το γονιδίωμα 12.000 καρκινικών όγκων από ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με τον τρόπο αυτό, ανακάλυψαν 58 νέες μεταλλάξεις που προσφέρουν στοιχεία για τις αιτίες των καρκίνων αυτών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα στο είδος της, που αλλάζει ό,τι γνωρίζαμε για αρκετούς καρκίνους η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science.

Μερικές από τις "γενετικές ταυτότητες" των καρκίνων που ανακαλύφθηκαν, έδειξαν ότι η έκθεση των ασθενών σε περιβαλλοντικούς κινδύνους, όπως το κάπνισμα και η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου, προκάλεσε τον καρκίνο. Αποκάλυψαν επίσης πιθανές επιπλοκές σε θεραπείες και επιβεβαίωσαν την εξατομίκευση που πρέπει να υπάρχει σε αυτές,

Οι ερευνητές, ανέπτυξαν και έναν αλγόριθμο που ονομάζει FitMS, ο οποίος θα παρέχει στους γιατρούς πιο εύκολη πρόσβαση στις νέες πληροφορίες που ανακάλυψαν. Το FitMS ψάχνει για κοινές και σπάνιες υπογραφές στα αποτελέσματα του γονιδιακού τεστ των ασθενών.

Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αλγόριθμο για να βρουν αν ο ασθενής τους έχει κάποια από τις νέες μεταλλάξεις για πιο ακριβή διάγνωση και για στοχευμένη θεραπεία.



Σχετικά Άρθρα