ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νανοτεχνολογικά επιθέματα ανακούφισης πόνου: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

02 Ιανουαρίου 2023, 07:00

images

Η νανοτεχνολογία και ο ρόλος της στη διαχείριση του χρόνιου πόνου είναι ένα αξιόλογο αντικείμενο έρευνας. Χάρη σε αυτήν, έχουν δημιουργηθεί έμπλαστρα, τα οποία στοχεύουν στην ανακούφιση από τον πόνο, διακόπτοντας την αίσθηση του πόνου που μεταφέρεται στο νευρικό σύστημα.

Η εταιρεία εμπλάστρων πόνου Kailo, διεξήγαγε μια κλινική δοκιμή για αξιολόγηση του προϊόντος της.  Βέβαια, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εταιρεία επωφελήθηκε οικονομικά από αυτή τη μελέτη. Στη μελέτη, 148 συμμετέχοντες - που χωρίστηκαν σε μια ομάδα δοκιμής και μια ομάδα ελέγχου - δήλωσαν ότι υπέφεραν από χρόνιο πόνο τους τελευταίους 3 μήνες έως έν χρόνο και ελάμβαναν συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (OTC) για ανακούφιση από τον πόνο. 

Οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν το έμπλαστρο πόνου Kailo για 30 ημέρες. Μετά από το διάστημα αυτό, το 61% των συμμετεχόντων στην ομάδα δοκιμής ανέφερε σημαντική μείωση στη σοβαρότητα του πόνου. Επιπλέον, το 91% των συμμετεχόντων στην ομάδα δοκιμής ανέφερε ότι έπαιρνε λιγότερα OTC φάρμακα για τον πόνο. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 86% των συμμετεχόντων στην ομάδα δοκιμής ήταν πολύ ικανοποιημένοι με το έμπλαστρο πόνου Kailo και το προτίμησαν από τα OTC αναλγητικά φάρμακα.

Πλεονεκτήματα

Εύκολα στη χρήση - πολύ φιλικά προς το χρήστη, καθώς εφαρμόζονται και αφαιρούνται εύκολα.

Χωρίς φάρμακα και χημικά - πολλά φαρμακολογικά αναλγητικά προκαλούν δυσάρεστες παρενέργειες.

Επαναχρησιμοποιήσιμο για χρόνια εάν διατηρηθεί σωστά - σημαντικό όφελος δεδομένου ότι τα έμπλαστρα είναι ακριβά.

Αδιάβροχα - Μπορούν να φορεθούν ενώ ασκείστε ή κολυμπάτε χωρίς προβλήματα.

Δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες.

Μειονεκτήματα

Έλλειψη έρευνας και δοκιμών τρίτων για την υποστήριξη της αποτελεσματικότητας.

Δεν έχει εγκριθεί από τον FDA.

Μπορεί να είναι ακριβό - περίπου 100 δολάρια ανά έμπλαστρο.

Πολλές αναφορές δείχνουν ότι πολλοί έχουν ανακουφιστεί χάρη στα έμπλαστρα. Τα επιθέματα ανακούφισης πόνου νανοτεχνολογίας αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν ανακούφιση από τον πόνο χωρίς φάρμακα.

Το δυναμικό της νανοτεχνολογίας είναι πολλά υποσχόμενο, ειδικά στο μη επεμβατικό και μη φαρμακολογικό πεδίο. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα έμπλαστρα δεν θα διορθώσουν την αιτία του πόνου σας. Διακόπτουν μόνο την αίσθηση του πόνου. Είναι σημαντικό να διατηρείτε ανοιχτή επικοινωνία με το γιατρό σας για να στοχεύσετε την πηγή του πόνου σας.



Σχετικά Άρθρα