ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Mήνας ευαισθητοποίησης για το πολλαπλό μυέλωμα

23 Μαρτίου 2023, 16:00

images

Ο μήνας Μάρτιος είναι αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το πολλαπλό μυέλωμα. Για τη νόσο αυτή είναι αρκετές οι θεραπευτικές επιλογές και είναι σημαντικό να προσαρμόζονται ανάλογα με την  κατάσταση υγείας του κάθε ασθενούς. Οι έρευνες για τη θεραπεία και ίαση του πολλαπλού μυελώματος, εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη, ωστόσο βασικό κριτήριο για την επιβράδυνση της ασθένειας και τη μείωση των συμπτωμάτων, είναι η συνέπεια και συμμόρφωση του ασθενή στη θεραπεία καθώς και η συνεχής παρακολούθηση από το θεράποντα γιατρό. Επιπλέον, η πλήρης ενημέρωση και υποστήριξη, μπορεί να αποτελέσει το σημαντικό εφόδιο για την καλύτερη φροντίδα ασθενών και φροντιστών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Janssen, είναι χορηγός του Διεθνούς Ιδρύματος Πολλαπλού Μυελώματος, το οποίο είναι αφιερωμένο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και φροντιστών, αλλά και την ενημέρωση με τις τελευταίες εξελίξεις για τις θεραπευτικές επιλογές της ασθένειας. 

Στην πλατφόρμα https://mam.myeloma.org/, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν ιστορίες ασθενών που έχουν διαγνωσθεί με Πολλαπλό Μυέλωμα. Με το hashtag #MymyelomaStory, ασθενείς και φροντιστές από όλο τον κόσμο, δημιουργούν μία κοινότητα όπου μπορούν να μοιραστούν και να δουν τις εμπειρίες ανθρώπων που ζουν με την ασθένεια. 

Εμπειρίες ασθενών αλλά και φροντιστών που βρίσκονται στο πλάι τους στις δύσκολες στιγμές της διάγνωσης, της θεραπείας αλλά και της ανάρρωσης είναι επίσης διαθέσιμες.


Σχετικά Άρθρα