ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μέτρηση και διαχείριση του διαβήτη με μία συσκευή

17 Δεκεμβρίου 2019, 07:35

images

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε την κυκλοφορία ενός νέου συστήματος διαχείρισης του διαβήτη που μπορεί να συνδέεται με τα συστήματα παρακολούθησης της γλυκόζης και με μια αντλία ινσουλίνης με αποτέλεσμα να ρυθμίζει αυτόματα τη χορήγηση ινσουλίνης όταν υπάρχει ανάγκη.

Ο γλυκαιμικός ρυθμιστής, όπως αποκαλείται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλες συμβατές συσκευές για το διαβήτη, ώστε ο ασθενής να διαθέτει ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης της νόσου.

Η χρησιμοποιήση του νέου συστήματος θα επιτρέπει στα άτομα με διαβήτη τύπου 1 -που είναι ινσουλοεξαρτώμενα- να αυξήσουν, να μειώσουν ή και να σταματήσουν μια δόση της ινσουλίνης με βάση τις μετρήσεις που έχει κάνει ειδική συσκευή.

Το ολοκληρωμένο σύστημα θα μπορεί εξάλλου να παρέχει αυτόματα συγκεκριμένη ποσότητα ινσουλίνης, όταν η γλυκόζη προβλέπεται να υπερβεί τα προκαθορισμένα επιτρεπτά επίπεδα.

Η μελέτη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του Control-IQ Technology έδειξε ότι η συσκευή καθορίζει και χορηγεί τη σωστή δόση με βάση τις μετρήσεις με μικρή παρέμβαση του ασθενή, εκτός των ωρών που πραγματοποιούνται τα γεύματα.

ΠΗΓΗ

FDA

Σχετικά Άρθρα