ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μετά από μήνες δυσάρεστων νέων, τώρα έρχονται και ευχάριστα

01 Ιουνίου 2020, 07:00

images

Καλό μήνα με ευχάριστα νέα για την εξέλιξη του Sars-Cov-2 μας επιφύλαξαν γιατροί από την Ιταλία όπου ο ιός δείχνει σαφή σημάδια ότι "αποδυναμώνεται".

«Τα test που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ότι το ιικό φορτίο σε ποσοτικό επίπεδο είναι απειροελάχιστο σε σύγκριση με τα ιικά φορτία πριν από έναν ή δύο μήνες», δήλωσε χθες το βράδυ Ιταλός γιατρός στο δίκτυο RAI και όπως φαίνεται ο κορωνοϊός αρχίζει και αποδυναμώνεται.

Ο Αλμπέρτο Ζανγκρίλο εξήγησε ότι ορισμένοι ειδικοί «κινδυνολογούν» σχετικά με την προοπτική δεύτερου κύματος κρουσμάτων και ότι οι πολιτικοί οφείλουν να λάβουν υπόψη την νέα πραγματικότητα. «Πρέπει να ξαναγίνουμε μία κανονική χώρα. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκράτηση της χώρας».

Αλλά απαντώντας η ιταλική κυβέρνηση συνέστησε προσοχή, διότι είναι πολύ πρόωρο να κηρυχθεί η νίκη.

«Εν αναμονή επιστημονικής απόδειξης που θα υποστηρίξει την θέση ότι ο κορωνοϊός έχει εξαφανισθεί…θα καλούσα όσους ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιοι να μην προκαλούν σύγχυση στους Ιταλούς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Σάντρα Ζάμπα, υφυπουργός Υγείας.

«Αντίθετα, θα πρέπει να προτρέψουμε τους Ιταλούς να παραμείνουν σε ύψιστη επιφυλακή, να διατηρήσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, να αποφεύγουν τον συνωστισμό, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να φορούν μάσκες».

Διπλή επιβεβαίωση

Και δεύτερος γιατρός από την βόρεια Ιταλία δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ότι έχει επίσης διαπιστώσει ότι ο ιός έχει αποδυναμωθεί. «Η ισχύς που είχε ο ιός πριν από δύο μήνες δεν είναι η ίδια που έχει σήμερα», δήλωσε ο Ματέο Μπασέτι, επικεφαλής της κλινικής Λοιμωδών Νόσων του νοσοκομείου Σαν Μαρτίνο της Γένοβας. «Σήμερα είναι σαφές ότι η νόσος Covid-19 είναι διαφορετική».

Να πούμε ότι η Ιταλία κατέγραψε χθες 75 νέους θανάτους από την επιδημία Covid-19, έναντι 111 την προηγουμένη ημέρα, επί συνόλου 33.415 θανάτων, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Ο ημερήσιος απολογισμός των νέων κρουσμάτων είναι 355, έναντι 416 το Σάββατο, σε σύνολο 233.019 κρουσμάτων. Ο αριθμός των νοσούντων μειώθηκε χθες στους 42.075, από 43.691 το Σάββατο. Δηλαδή η κατάσταση είναι ακόμα σε εξέλιξη στην Ιταλία...

Πάντως σε σύγκριση με τους 1000 σχεδόν θανάτους που συνέβαιναν καθημερινά στην πολύπαθη αυτή χώρα τον Μάρτιο, τα τελευταία νέα είναι ενθαρρυντικά και ο κόσμος μπορεί σιγά- σιγά να παίρνει πίσω την ζωή του. Από την πλευρά της βέβαια η κυβέρνηση που φέρει την ευθύνη για την χώρα, κρατάει ακόμα στάση αναμονής, καθώς κανείς δεν θέλει να επιστρέψουν πίσω στις ημέρες με τα χιλιάδες θύματα.

Καλά νέα, θετικές οι εξελίξεις, αλλά να φερθούν όλοι με ωριμότητα ώστε η κατάσταση να παραμείνει βελτιούμενη.

Σχετικά Άρθρα