ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μελβούρνη: Η πόλη με τις περισσότερες ημέρες καραντίνας

05 Οκτωβρίου 2021, 09:00

images

Η Μελβούρνη της Αυστραλίας έγινε χθες η πόλη με τις περισσότερες ημέρες καραντίνας στον κόσμο καθώς συμπλήρωσε τις 246 ημέρες αυστηρών περιορισμών κυκλοφορίας, με το Μπουένος Άιρες να ακολουθεί από κοντά το "αρνητικό" αυτό ρεκόρ...

Η Αυστραλία προχώρησε από την έναρξη της πανδημίας σε έξι lockdowns τα οποία μάλιστα διήρκεσαν επί εβδομάδες έκαστο. Σχολεία κλειστά, φρένο στις τέχνες, στην εργασία δια ζώσης, στη νυχτερινή διασκέδαση και γενικά σε οποιαδήποτε μαζική κοινωνική εκδήλωση είναι τα μέτρα που επιβλήθηκαν με αυστηρότητα. Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό... Στην πρώτη φάση της πανδημίας, μέσα στο 2020, απαγόρευσε πτήσεις από την Ασία ενώ οι αεροπορικές εταιρίες της ήταν οι πρώτες που απαίτησαν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για να μην είμαστε άδικοι βέβαια, η πτήση Ντόχα- Μελβούρνη διαρκεί 11 ώρες και τα αεροπλάνα που τη διενεργούν, είναι από τα μεγαλύτερα μεταγωγικά στην πολιτική αεροπορία. Πρόκειται για τα Α380 που χωρούν πάνω από 500 επιβάτες... Σε μια τόσο πολύωρη πτήση, με τόσους πολλούς επιβάτες σε ένα περιορισμένο χώρο, είναι απίθανο να είναι κάποιος φορέας του κορωνοϊού και να μην το μεταδώσει σε κάποιους...

Στις 21 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία στη Μελβούρνη χρησιμοποίησε μπίλιες πιπεριού και σφαίρες καουτσούκ για να διαλύσει χιλιάδες διαδηλωτές που αψήφησαν τις οδηγίες για παραμονή στο σπίτι, και βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν καταστρέφοντας περιουσίες, μπλοκάροντας αυτοκινητόδρομο και τραυματίζοντας τρεις αστυνομικούς... «Ήταν ένα πραγματικά δύσκολο περιβάλλον για εμάς», σχολίασε σε δημοσιογράφους ο Σέιν Πάτον, αρχηγός της αστυνομίας στη νοτιοανατολική Πολιτεία της Victoria.

Η Αυστραλία μετρούσε χθες 111.000 κρούσματα SARS-CoV-2 και 1334 θανάτους από COVID-19, με κάθε μέρα να εντοπίζονται τουλάχιστον 1500 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών άνω των 16 ετών. Αλλά η κυκλοφορία απαγορεύεται και μεταξύ των Πολιτειών καθώς υπάρχει άνιση κατανομή των κρουσμάτων.

Σχετικά Άρθρα