ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Λήψη φαρμάκων και υψηλές θερμοκρασίες στο περιβάλλον: Προσοχή

17 Ιουλίου 2023, 07:00

images

Ορισμένα φάρμακα - όπως τα ψυχιατρικά ή τα διουρητικά για την υψηλή αρτηριακή πίεση και οι β-αναστολείς που επιβραδύνουν τον καρδιακό ρυθμό - μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνιση των προειδοποιητικών συμπτωμάτων που σηματοδοτούν ότι το σώμα σας υποφέρει και δυσλειτουργεί, εξαιτίας της ζέστης.

«Τα ψυχιατρικά φάρμακα μπορούν να λειτουργήσουν στον υποθάλαμο, ο οποίος ρυθμίζει τη θερμοκρασία σας, επομένως ορισμένα από αυτά τα φάρμακα μπορούν να σας εμποδίσουν να ιδρώσετε», είπε ο Δρ Aneesh Narang, γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Banner-University Medical Center στο Phoenix, αναφερόμενος σε φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά. «Μπορεί να βλάψει την ικανότητα της θερμορύθμισης και έτσι οι ασθενείς μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα».

Ωστόσο, οι γιατροί προέτρεψαν τους ασθενείς να μην σταματήσουν να παίρνουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα (αυτά που τους έχει γράψει ο γιατρός τους) λόγω της ζέστης. «Γενικά, τα πάμε καλά, αλλά κατά τη διάρκεια της ανόδου της θερμοκρασίας εντός της ημέρας, μπορεί συχνά να είναι υπερβολικός ο αριθμός των ασθενών που έρχονται», δήλωσε ο Δρ Brian Hess, ιατρικός διευθυντής ER (Επειγόντων Περιστατικών) σε πολλά τμήματα έκτακτης ανάγκης στο Abrazo Health. στην Αριζόνα.

Ο ίδιος ανησυχεί ιδιαίτερα για άτομα με διαταραχές χρήσης ουσιών ή που έχουν προβλήματα στέγασης.

"Εάν έχετε μια διαταραχή κατάχρησης ουσιών και είστε μεθυσμένοι, δεν εμφανίζετε τα συμπτώματα ώστε να αναγνωρίσετε ότι αντιμετωπίζετε μια κατάσταση η οποία μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη", είπε ο Hess.

Τέλος, τα άτομα με άνοια μπορεί να μην είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα προειδοποιητικά σημάδια της θερμικής εξάντλησης. Οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, οι οποίοι έχουν λάβει την οδηγία να μην πίνουν πολλά υγρά, θα πρέπει επίσης να είναι πιο προσεκτικοί, συμπλήρωσε.



Σχετικά Άρθρα