ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Λάθος διάγνωση επιθετικού καρκίνου τραυμάτισε νεαρή Βρετανίδα

22 Ιουλίου 2019, 00:05

images

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η περίπτωση μιας νεαρής μητέρας από τη Μεγάλη Βρετανία η οποία υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και στην συνέχεια αποδείχτηκε ότι οι γιατροί είχαν κάνει λάθος διάγνωση!

Όπως μετέδωσε χθες το BBC, η Σάρα Μπόϊλ διαγνώστηκε με καρκίνο μαστού εξαιρετικά επιθετικής μορφής πριν από 3 χρόνια και οι γιατροί της, τής σύστησαν άμεσα διπλή μαστεκτομή και βαριά χημειοθεραπεία σε μια… απέλπιδα –υποτίθεται- προσπάθεια να σώσουν την ζωή της.

«Το να μαθαίνω ότι πάσχω από καρκίνο ήταν απαίσιο, αλλά η γνώση στη συνέχεια ότι όσα πέρασα ήταν μη αναγκαία, με τραυμάτισε!», είπε η κ.. Μπόϊλ που το 2016 ήταν μόλις 25 ετών!

Η άτυχη γυναίκα μπήκε στην ανείπωτη περιπέτεια όταν άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον θηλασμό του νεογέννητου γιού της. Μέχρι το μωρό της να φτάσει 6 μηνών είχε ανησυχία όταν προσπαθούσε να του δώσει γάλα από τον συγκεκριμένο μαστό. Μετέβη τότε για διάφορες εξετάσεις –μεταξύ αυτών και βιοψία- στο Royal Stoke Hospital όπου οι γιατροί της έκαναν διάγνωση της πιο δύσκολης μορφής καρκίνου του μαστού (του τριπλά αρνητικού) και  της σύστησαν άμεσα θεραπεία. Σοκαρισμένη η νεαρή μητέρα υπεβλήθη πρώτα σε βαριά χημειοθεραπεία και τελικά και σε διπλή μαστεκτομή έχοντας όλο αυτό το διάστημα την αγωνία ότι κινδυνεύει να χάσει την ζωή της… Ως αποτέλεσμα της χημειοθεραπείας εξάλλου, υπέστη σημαντική βλάβη στην γονιμότητά της.

Ο χρόνος πέρναγε βασανιστικά και έπρεπε να φτάσει  ο Ιούλιος του 2017 για να της ανακοινώσουν από το νοσοκομείο ότι όλα όσα είχε υποστεί, ήταν περιττά καθώς δεν έπασχε από καρκίνο μαστού. Όπως ενημερώνουν οι δικηγόροι της τα ΜΜΕ, το πρόβλημα ήταν ότι η βιοψία της καταχωρήθηκε με λάθος κωδικό! Στον αντίποδα, σε δηλώσεις του στην The Telegraph, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου των North Midlands NHS Trust, στο οποίο ανήκει το  Royal Stokes Hospital, εμφανίστηκε απολογητικός και είπε ότι η όλη ιστορία οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Και πρόσθεσε ότι έκτοτε διασταυρώνονται όλες οι διαγνώσεις καρκίνου.

Εν τω μεταξύ η κ. Μπόιλ απέκτησε και δεύτερο παιδί, ένα ακόμα αγοράκι και προσπαθεί με τον σύζυγό της να ξεπεράσει το τραύμα στ σώμα και την ψυχή. «Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για μένα και την οικογένειά μου. Κι ενώ χάρηκα πολύ με την απόκτηση του δεύτερου παιδιού μου, ήταν για μένα αποκαρδιωτικό που δεν μπορούσα να το θηλάσω», είπε στην The Telegraph η άτυχη γυναίκα που σήμερα είναι 28 ετών. Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν με φτάνουν όσα έχω υποστεί, πρέπει να εξετάζομαι όλη μου την ζωή λόγω της χημειοθεραπείας που έκανα και του είδους των ενθεμάτων που έχω βάλει για την αποκατάσταση της εικόνας μου».

Σχετικά Άρθρα