ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κλειστά σχολεία και καραντίνα πάλι στη Σαγκάη της Κίνας

03 Ιανουαρίου 2023, 09:00

images

Η άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού στην Κίνα, έχει προκαλέσει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων, την ώρα που μοντέλα δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων το 2023, ίσως να φτάσει ακόμα και το 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Από χθες έκλεισαν μάλιστα τα περισσότερα σχολεία στη Σαγκάη, με τα μαθήματα να συνεχίζονται εξ αποστάσεως. Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι υπεύθυνοι σε παιδικούς σταθμούς...

Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, όταν αρχίζουν οι διακοπές για την κινεζική Πρωτοχρονιά. Από τις αρχές Δεκεμβρίου, η Κίνα έχει άρει τα αυστηρά μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊό που ήταν σε ισχύ από τις αρχές του 2020. Ωστόσο, οι αλλαγές στον τρόπο που γίνονται τα τεστ και στον τρόπο καταγραφής κάνουν δύσκολο να εκτιμήσει κάποιος υπεύθυνα, πόσο έχει διαδοθεί ο κορωνοϊός στη χώρα αυτή από όπου ξεκίνησε το κακό στα τέλη του 2019..

"Με την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων σε πόλεις της Κίνας, σημειώνει το BBC, βλέπουμε ολόκληρες πόλεις άδειες από κόσμο, είτε επειδή πολλοί είναι ασθενείς και μένουν το σπίτι τους, είτε επειδή δεν θέλουν να βγουν και να κολλήσουν τον ιό. Σε κάθε περίπτωση, νοσοκομεία και μονάδες υγείας είναι υπό πίεση, την ώρα που το κράτος στήνει προσωρινές μονάδες. Μόνο στη Σαγκάη είναι διαθέσιμα 230.000 κρεβάτια".

Πάντως αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να αντιδράσουν πιο γρήγορα οι δυτικές χώρες που συνεχίζουν να δέχονται αεροπλάνα γεμάτα με Κινέζους τουρίστες, χωρίς να επιβάλλεται να κάνουν τεστ πριν βγουν στις χώρες προορισμού τους. Δεδομένου ότι με αυτόν ακριβώς τον τρόπο μεταδόθηκε ο κορωνοϊός ευθύς εξ αρχής στον κόσμο και προκάλεσε την πρωτοφανή πανδημία, ίσως θα έπρεπε τώρα να ληφθούν πιο άμεσα μέτρα προφύλαξης. Μέτρα στα αεροδρόμια έχουν επιβάλλει ήδη οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία.

Σχετικά Άρθρα