ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καμπανάκι για επιπτώσεις εκτεταμένης χρήσης αλκοόλ

11 Ιανουαρίου 2022, 11:22

images

Επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι η αύξηση ενός έτους στην κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα έχει ως αποτέλεσμα 8,000 επιπρόσθετους θανάτους από την ηπατική νόσο που σχετίζεται με το αλκοόλ, 18,700 από ηπατική ανεπάρκεια και 1,000 από καρκίνο του ήπατος μέχρι το 2040.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης το οποίο συνδέεται με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από ένα εθνικό ερωτηματολόγιο για ενήλικες στις ΗΠΑ σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση αλκοόλ αυξήθηκε κατά 21% κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επιπλέον, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η παρατεταμένη αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ σε διάστημα περισσότερο από ένα χρόνο θα οδηγήσει στο 19-35% επιπρόσθετη θνησιμότητα.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Jovan Julien και αναλυτής δεδομένων στο MGH Institute for Technology Assessment, δήλωσε ότι έχουν προβλεφθεί οι εκτεταμένες αλλαγές στην κατανάλωση αλκοόλ που σχετίζονται με την πανδημία και ελπίζει η έρευνα αυτή να δώσει το έναυσμα για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συζητήσεις και μηχανισμοί για τον έλεγχο των επιπτώσεων αυτών.

Σχετικά Άρθρα