ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ιωάννου: Αναβάθμιση διαγνωστικής αξίας εξετάσεων με σύστημα SPECT-CT

24 September 2020, 14:49

images

Στην αναβάθμιση της διαγνωστικής αξίας των εξετάσεων και στην ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών θα συμβάλει το νέο υπερσύγχρονο σύστημα ιατρικής απεικόνισης SPECT-CT, που εγκαταστάθηκε στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, είπε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την παραλαβή του συστήματος SPECT-CT για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι το υβριδικό σύστημα απεικόνισης σπινθηρογράφου σε παράλληλη λειτουργία με σύστημα Υπολογιστικού Τομογράφου 16 τομών (SPECT/CT) παρέχει δυνατότητα για συνδυασμένη χρήση, αλλά και αυτόνομη χρήση του σπινθηρογράφου και του υπολογιστικού τομογράφου.

«Ο συνδυασμός αυτός έρχεται να αναβαθμίσει τη διαγνωστική αξία των εξετάσεων και να συμβάλει στην ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, ο υπολογιστικός τομογράφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποστηρικτικά στα υφιστάμενα συστήματα, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαθεσιμότητα των συστημάτων του νοσοκομείου», σημείωσε.

Ανέφερε ότι οι τεχνολογίες που ενσωματώνονται στο συγκεκριμένο σύστημα μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά σημαντική βοήθεια τα επόμενα χρόνια για ακριβέστερες διαγνώσεις σε πολλούς τομείς της ιατρικής, όπως η ογκολογία, η καρδιολογία, η ορθοπεδική, κ.ά.

«Όπως εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί, καλύτερη διάγνωση εξυπακούεται καλύτερη και ποιοτικότερη θεραπεία, γεγονός που εξασφαλίζεται και στη χώρα μας πλέον, ενδυναμώνοντας παράλληλα το Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής», πρόσθεσε.

Ο κ. Ιωάννου εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το σύστημα που εγκαθίσταται επίσημα από σήμερα θα αξιοποιηθεί πλήρως για το καλό των ασθενών μας και θα προσφέρει επιλογές στους επαγγελματίες υγείας για τη βέλτιστη πρακτική του έργου τους.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τέλος, την ΟΠΑΠ για το ποσό των 571 χιλιάδων ευρώ που παραχωρήθηκε.

Σχετικά Άρθρα