ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Shannen Doherty δηλώνει αισιόδοξη για τη θεραπεία του καρκίνου

11 Ιανουαρίου 2024, 07:00

images

Η γνωστή ηθοποιός Shannen Doherty ελπίζει ότι οι μελλοντικές εξελίξεις στη θεραπεία του καρκίνου, θα τη βοηθήσουν να ζήσει το λιγότερο άλλα 3 έως 5 χρόνια. Μιλώντας σε ένα επεισόδιο του podcast της «Let’s Be Clear» με τον ογκολόγο Δρ Lawrence Piro, η Doherty μίλησε για το πώς ελπίζει οι νέες θεραπείες να παρατείνουν τη ζωή της.

Η Αμερικανίδα σταρ που έγινε ευρέως γνωστή για τους ρόλους της στα "Beverly Hills, 90210" και "Charmed" διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015, ο οποίος ήταν σε ύφεση το 2017, αλλά επανεμφανίστηκε, και μάλιστα σε 4ο στάδιο, το 2020. Το 2023, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλο και τα οστά της.

«Μιλάω πάντα για το γεγονός ότι χρειάζεται απλώς να κερδίσουμε άλλα 3 με 5 χρόνια και μετά θα υπάρξει θεραπεία με Τ-κύτταρα», είπε στο επεισόδιο του podcast της. «Θα υπάρξουν πολλές περισσότερες επιλογές που θα μας προσφέρουν άλλα 5 χρόνια. Στη συνέχεια, μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια, θα υπάρχει μια ολόκληρη νέα ομάδα επιλογών, και τελικά, θα υπάρξει θεραπεία».

Ο Piro επεσήμανε το πόσο έχει εξελιχθεί η θεραπεία του καρκίνου τα τελευταία χρόνια. Τα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, και, ενώ οι προοπτικές επιβίωσης για ασθενείς όπως η Doherty μπορεί να φαίνονται μηδαμινές, οι θεραπείες εξελίσσονται διαρκώς, ώστε τα ποσοστά θνησιμότητας εξαιτίας του καρκίνου να μειώνονται όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια.

Το επεισόδιο podcast προσφέρει ένα μήνυμα ελπίδας για όσους υποβάλλονται σε θεραπεία για μεταστατικό καρκίνο του μαστού και χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι, με τον καιρό, μπορεί να γίνουν διαθέσιμες νέες και καινοτόμες θεραπείες.

Σχετικά Άρθρα