ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Σαγκάη ζει μέρες αυστηρής καραντίνας χωρίς τέλος

19 Απριλίου 2022, 16:00

images

Οι κάτοικοι στη Σαγκάη της Κίνας δοκιμάζονται από τα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να εφαρμόσει όσο πιο αυστηρά γίνεται το δόγμα των μηδενικών κρουσμάτων στην πόλη των 26 εκατομμυρίων κατοίκων με την άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον να δυσκολεύει την κατάσταση. Μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή, οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν επισήμως τρεις θανάτους από κορωνοϊό.

Οι τρεις ασθενείς που κατέληξαν ήταν από 89 έως 91 ετών, είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο και η κατάστασή τους επιδεινώθηκε απότομα. Όλοι τους δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα. Στην πόλη με το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων ανακοινώθηκαν χθες 2.417 κρούσματα με συμπτώματα αλλά και 19.831 ασυμπτωματικοί φορείς του ιού.

Από την 1η Μαρτίου έχουν μολυνθεί στη Σανγκάη πάνω από 370.000 άνθρωποι, ενώ μόνο το 48% των πολιτών από 70 ετών και άνω έχουν λάβει και τις δύο δόσεις. Όσον αφορά στους άνω των 80 ετών, μόνο το 25% έχει εμβολιαστεί.

Το πρωτόγνωρο σκηνικό το οποίο έχει στηθεί στην κινεζική πόλη δεν κρύβει κάποιο ανησυχητικό επιστημονικό δεδομένο, όπως για παράδειγμα μία νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, παρά μόνο την επιμονή στην υιοθέτηση της στρατηγικής της «μηδενικής διασποράς» που ακολουθήθηκε εξαρχής στην Κίνα.

«Βάσει των δεδομένων που δημοσιεύονται από την Κίνα δεν υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης νέας παραλλαγής του ιού, ή άλλου δεδομένου ότι η πανδημία έχει αλλάξει χαρακτηριστικά» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ στην Ελλάδα. «Οι πρωτόγνωρες εικόνες των αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Σαγκάη της Κίνας έχουν ανησυχήσει τη διεθνή κοινότητα.

Στη Σανγκάη εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα που περιλαμβάνουν αναστολή επαγγελματικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων καθώς και απομόνωση των ατόμων που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2» αναφέρει ο Οργανισμός.


Σχετικά Άρθρα