ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει ξέσπασμα θανατηφόρας μυκητιασικής λοίμωξης

02 Φεβρουαρίου 2024, 09:00

images

Τέσσερις άνθρωποι στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, βρέθηκαν θετικοί αυτόν τον μήνα σε μια σπάνια μυκητιασική λοίμωξη που μπορεί να είναι θανατηφόρα. Όπως μεταδίδει το NBC News, είναι το πρώτο γνωστό ξέσπασμα του μύκητα, που ονομάζεται Candida auris, στην πολιτεία, σύμφωνα με τους υγειονομικούς υπαλλήλους του Σιάτλ και της κομητείας Κινγκ. Ο Candida auris είναι ανθεκτικός σε ορισμένα κοινά αντιμυκητιακά φάρμακα και τείνει να μολύνει άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Συχνά ανιχνεύεται μεταξύ ασθενών νοσοκομείων που χρησιμοποιούν καθετήρες, αναπνευστικούς σωλήνες ή σωλήνες σίτισης.

Και τα 4 άτομα στην Ουάσιγκτον που βρέθηκαν θετικά ήταν ασθενείς στο Kindred Hospital Seattle First Hill, ένα νοσοκομείο μακροχρόνιας εντατικής φροντίδας. Κανένας ασθενής δεν έχει χάσει τη ζωή του, όπως δήλωσε στο NBC News το τμήμα δημόσιας υγείας για το Σιάτλ και την κομητεία Κινγκ.

Το τμήμα ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ότι ενημερώθηκε για το πρώτο κρούσμα στις 10 Ιανουαρίου. Ο ασθενής εισήχθη πρόσφατα στο νοσοκομείο Kindred και εξετάστηκε για Candida auris μέσω ενός προγράμματος ρουτίνας προσυμπτωματικού ελέγχου που στοχεύει στον εντοπισμό λοιμώξεων πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Δύο ακόμη κρούσματα εντοπίστηκαν στις 22 Ιανουαρίου και ακολούθησε ένα 4ο την Παρασκευή, ανέφερε το τμήμα. Αυτοί οι 3 ασθενείς ήταν αρνητικοί στα τεστ για Candida auris όταν εισήχθησαν, υποδηλώνοντας ότι προσβλήθηκαν από τον μύκητα στο νοσοκομείο.

Περίπου το 90% των στελεχών Candida auris στις ΗΠΑ, είναι ανθεκτικά στο φάρμακο που χρησιμοποιείται πιο συχνά για τη θεραπεία άλλων μυκητιασικών λοιμώξεων. Τα περισσότερα στελέχη Candida auris, μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χορήγηση αντιμυκητιασικών φαρμάκων, αλλά μερικά είναι ανθεκτικά σε αυτά.

Το CDC αποδίδει την άνοδο του Candida auris σε αυξημένο προσυμπτωματικό έλεγχο και κακές πρακτικές ελέγχου και πρόληψης των λοιμώξεων σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης - μια πρόκληση που πιθανότατα επιδεινώνεται από τις ελλείψεις προσωπικού και τη μακρά παραμονή ασθενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID.

«Σίγουρα θα φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας», είπε ο Δρ Peter Pappas, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ. «Το ερώτημα θα είναι πόσο καλά μπορούμε να το ελέγξουμε».

Σχετικά Άρθρα