ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η πανδημία καλπάζει σε κάθε γωνιά της Γης

20 Οκτωβρίου 2021, 09:00

images

Ανεμβολίαστη νεαρή μητέρα πέθανε στις ΗΠΑ από επιπλοκές της νόσου COVID-19 λίγες ώρες αφού έφερε στον κόσμο πρόωρα το τρίτο παιδί της. Την ίδια ώρα, στη Ρωσία επιβάλλουν 4 μήνες καραντίνα στους ηλικιωμένους με σκοπό να αναχαιτιστούν τα κρούσματα και να μειωθούν οι θάνατοι από κορωνοϊό!

Η 27χρονη από τη Τζόρτζια των ΗΠΑ άφησε πίσω σύζυγο και τα τρία παιδιά τους, ενώ οι γονείς της καλούν όσους είναι διστακτικοί απέναντι στα εμβόλια, να τα κάνουν χωρίς άλλη σκέψη. Η Μαρίσα Κίντρεντ Τζέκινς ήταν 33 εβδομάδων έγκυος όταν διαγνώστηκε με κορωνοϊό και πνευμονία. Τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, η νεαρή μητέρα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, παρότι ήταν πρόωρο.

Μετά το τοκετό, η γυναίκα νοσούσε ακόμη από κορωνοϊό και το νεογέννητο τέθηκε σε καραντίνα. Αλλά η άτυχη κοπέλα δεν ήταν γραφτό να κρατήσει το γιο της αγκαλιά. Ενώ της είχαν πει ότι θα έβλεπε το αγοράκι της για πρώτη φορά στις 19 Σεπτεμβρίου, η ίδια την ημέρα εκείνη παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση στην υγεία της και λίγες ημέρες μετά κατέληξε.

Η οικογένειά της πήρε τη δύσκολη απόφαση να την αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα υποστήριξης καθώς ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Η τραγική μητέρα της 27χρονης διαμηνύει ότι εάν η κόρη της είχε εμβολιαστεί, δεν θα πέθαινε. Και πιθανώς δεν έχει άδικο... Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ, μόνο το 33% των εγκύων έχει εμβολιαστεί στις ΗΠΑ κι αυτό βάζει σε κίνδυνο τις ίδιες και τα έμβρυα που κυοφορούν.

Στην άλλη άκρη του πλανήτη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα...

Οι αρχές της Μόσχας κάλεσαν χθες τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στο σπίτι για τέσσερις μήνες και ζήτησαν από τις επιχειρήσεις να βάλουν τουλάχιστον το 30% του προσωπικού να εργάζεται από το σπίτι, καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση νέων κρουσμάτων και θανάτων λόγω της COVID-19 σε όλη την αχανή χώρα.

Ο Δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν σχολίασε ότι μεταξύ των ατόμων που πέθαναν στη Μόσχα λόγω του κορωνοϊού, το 86% ήταν ηλικιωμένοι, οι οποίοι κατά κανόνα δεν είχαν εμβολιασθεί. Ο Σομπιάνιν είπε ότι επαναλαμβάνεται η περσινή ιστορία, όταν το Σεπτέμβριο άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα, με την έξαρση να φθάνει στην κορύφωση το Δεκέμβριο. Οι νέοι κανόνες στη ρωσική πρωτεύουσα τίθενται σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της πόλης της Μόσχας. 

Να σημειώσουμε ότι η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι μόνο μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο είχε καταγράψει 1.015 θανάτους, αριθμό- ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας! 

Σχετικά Άρθρα