ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η μία ευρωπαϊκή χώρα μετά την άλλη πάει σε lockdown ανεμβολίαστων

19 Νοεμβρίου 2021, 10:00

images

Η Ελλάδα χθες ανακοίνωσε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες και τους άνω των 60 ετών που πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου, την ώρα που η τσεχική κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέπει από τη Δευτέρα την είσοδο σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ, δημόσιες εκδηλώσεις και άλλες υπηρεσίες (όπως τα κομμωτήρια και τα μουσεία) μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Μπάμπις.

Κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ίδια πορεία

Η Γερμανία επιβάλλει επίσης από την προσεχή Δευτέρα στην εργασία και τις συγκοινωνίες υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης τους τελευταίους 6 μήνες. Πρόκειται για ένα lockdown για τους ανεμβολίαστους που δεν θα μπορούν να πάνε ούτε σε γήπεδα, εστιατόρια και άλλα καταστήματα.

Η Σλοβακία από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους "εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων και των νοσηλειών που ασκούν πιέσεις στο υγειονομικό σύστημα", όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Εντουαρντ Χέγκερ. «Πρόκειται για lockdown για τους ανεμβολίαστους», δήλωσε ο Χέγκερ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Η Εσθονία επίσης υιοθετεί το μοντέλο αυτό της αυστηρής καραντίνας των ανεμβολίαστων συνοδευόμενο από πολλά και υποχρεωτικά τεστ την εβδομάδα για να μπορέσουν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Στην Oλλανδία, ο πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ανακοίνωσε ότι επανέρχεται το lockdown στη χώρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Οι πολίτες καλούνται να εργάζονται από το σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και δεν θα επιτρέπονται θεατές στις αθλητικές διοργανώσεις. Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα «μη απαραίτητα» καταστήματα θα κλείνουν στις 19:00 για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Σε χώρες όπως είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Λετονία όπου καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά αντιεμβολιαστών στην Ευρώπη, αναμένεται να υπάρξουν ανάλογα μέτρα.



Σχετικά Άρθρα